ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Αναγγελία πρόωρων εκλογών τη Δευτέρα 11 Απριλίου(;)


Από το μεσημέρι έχουν φουντώσει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ιστολόγιο fimotro.blogspot.com συνεργάτες του πρωθυπουργού διαμηνύουν σε κυβερνητικούς βουλευτές ότι ο Γιώργος Παπανδρεόυ το πρωί της Δευτέρας θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές ορίζοντας ως ημερομηνία εκλογών 20 ημέρες μετά τη διάλυση της Βουλής, όπως έγινε το 1996 επί Κώστα Σημίτη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στο τριήμερο κατά το οποίο υπάρχει απεργία στα Μ.Μ.Ε, θα κάνει τις τελικές συναντήσεις του αλλά όπως όλα δείχνουν οι πρόωρες εκλογές είναι πολύ κοντα!!!
Πώς όμως ξεκίνησε αυτή η φημολογία που τείνει να γίνει βεβαιότητα;
Οι δύο καθοριστικές κινήσεις που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας και την πορεία της οικονομίας το επόμενο διάστημα έπεσαν στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου στη σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης, μία σύσκεψη που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, καθώς ο πρωθυπουργός έβαλε για πρώτη φορά στο… «ιερό», τον πάλαι ποτέ εσωκομματικό του αντίπαλο Ευάγγελο Βενιζέλο.Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Χάρης Παμπούκης συζήτησαν διεξοδικά τα ενδεχόμενα της προσφυγής στις κάλπες και του σαρωτικού ανασχηματισμού.
Παρότι επισήμως το θέμα των πρόωρων εκλογών διαψεύδεται κατηγορηματικά για προφανείς λόγους, καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι είναι ο τελευταίος άσος που έχει στο μανίκι του ο Γιώργος Παπανδρέου και θα τον ρίξει στο τραπέζι εάν δεν περάσει από τη Βουλή το σκληρό πακέτο μέτρων που ζητούν οι δανειστές μας. Η φημολογία πάντως για εκλογές έχει ενταθεί τις τελευταίες ώρες.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό ο πρωθυπουργός να αιφνιδιάσει τώρα με προσφυγή στην κάλπη, οι περισσότεροι ωστόσο επιμένουν ότι πρόκειται για μία απειλή του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να σταματήσει η γενικευμένη αντίδραση που έχει εκδηλωθεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
Οι ίδιες πηγές προεξοφλούν ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό ενώ δέχεται εισηγήσεις να συμπεριλάβει στο νέο σχήμα προσωπικότητες με διεθνές κύρος και ευρεία κοινωνική αποδοχή.
Ενδεικτική του κλίματος ήταν και η φράση του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News «ή θα πορευθούμε όλοι μαζί συγκροτημένα, ή θα πρέπει να αποφασίσει ο λαός κυρίαρχα ποιον εμπιστεύεται για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο».


http://lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: