ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΜΒΟΛΟ ΗΡΩΙΣΜΟΥ 15ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ

Πακιστανός έφηβος ο οποίος σκοτώθηκε στις αρχές της εβδομάδας σε επίθεση αυτοκτονίας έγινε ήρωας μετά θάνατον, όταν αποκαλύφθηκε ότι θυσιάστηκε και έσωσε τη ζωή πολλών άλλων παιδιών, πέφτοντας πάνω στον βομβιστή που σκόπευε να ανατινάξει το σχολείο του.

Ο 15χρονος Αϊτζάζ Χάσαν, από τη σιιτική κωμόπολη Ιμπραχιμζάι, στην περιοχή Χάνγκου της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα, αντιλήφθηκε την Δευτέρα ότι ένας καμικάζι κατευθυνόταν προς το σχολείο, στο οποίο φοιτούν 1.000 παιδιά.




Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία ο βομβιστής, αφού ήρθε αντιμέτωπος με το παιδί, αναγκάστηκε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά του σε απόσταση 150 μέτρων από το σχολείο. Κανείς από τους υπόλοιπους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς δεν έπαθε το παραμικρό.

«Ο Αϊτζάζ μας έκανε υπερήφανους γιατί αντιμετώπισε με γενναιότητα τον καμικάζι και έσωσε τη ζωή εκατοντάδων συμμαθητών του» είπε ο πατέρας του εφήβου, Μουτζαχίντ Άλι Μπάνγκας. 

«Είμαι υπερήφανος που ο γιος μου θυσιάστηκε για έναν ευγενή σκοπό» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι από την ώρα εκείνη δέχεται συνεχώς μηνύματα συμπαράστασης και συλλυπητήρια απ' όλον τον κόσμο.

«Ο ξάδελφός μου ήθελε να γίνει γιατρός, όμως δεν ήταν αυτό το θέλημα του Θεού» είπε με λυγμούς ο Μουντάσιρ, ξάδελφος του 15χρονου, τον οποίο χαρακτήρισε «πανέξυπνο και ανταγωνιστικό».

Ο τοπικός Τύπος και πολλοί Πακιστανοί πολιτικοί χαιρέτισαν τη θυσία του παιδιού. «Ο Αϊτζάζ Χάσαν είναι το καμάρι του Πακιστάν. Θα πρέπει τουλάχιστον να τον παρασημοφορήσουμε μετά θάνατον» ανέφερε στο Twitter η Σέρι Ρεχμάν, η πρώην πρέσβειρα του Πακιστάν στις ΗΠΑ.

Η επίθεση την οποία απέτρεψε ο ανήλικος μαθητής είχε ως στόχο ένα σχολείο της σιιτικής κοινότητας, της θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει περίπου το 20% των 180 εκατομμυρίων κατοίκων του Πακιστάν.. ingr


ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: