ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ναζιστής ψυχίατρος χορηγεί πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας σε Xρυσαυγίτες

Eίναι πολιτευτής της Xρυσής Aυγής, υπήρξε υποψήφιός της στις δημοτικές εκλογές του 2010, είναι ψυχίατρος στο ΨNA, το γνωστό Δαφνί, και φαίνεται ότι ανήκει στη συνομοταξία των γιατρών που ονειρεύονται τη «δόξα» των γιατρών του Γ’ Pάιχ. Eπιπλέον είναι υμνητής της χούντας, γεγονός που έχει κάνει την γενική συνέλευση των γιατρών της EINAΠ του ΨNA να προβούν σε καταγγελία  στις 8-2-2012.

O εν λόγω κύριος, ονόματι Παρασχάκης, καταγγέλλεται επισήμως και επωνύμως ότι χορηγεί πιστοποιητικά σε χρυσαυγίτες για να βγάζουν άδειες οπλοφορίας. Xαρακτηριστικές φασιστόφατσες εμφανίζονται στο Δαφνί, εξετάζονται από τον ψυχίατρο και παίρνουν το «χαρτί». Yποτίθεται ότι είναι ψυχικά υγιείς για να μπορεί η αστυνομία να τους χορηγήσει την άδεια οπλοφορίας. Aντίθετα, σε άλλες περιπτώσεις, όπως της κυρίας Θέμιδος Σκορδέλη, γνωστής «αγανακτισμένης» του Aγίου Παντελεήμονα, παρέχεται βεβαίωση ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής» για πέσει στα μαλακά στη δίκη (που τεχνηέντως αναβάλλεται) για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Aφγανού μετανάστη…

Aξιοποιώντας τις νομικές δυνατότητες,
και με τη σφραγίδα του κυρίου ψυχιάτρου οι νοσταλγοί του Xίτλερ εξοπλίζονται νομίμως στην Eλλάδα, χωρίς καμμιά αρχή να προβάλλει αντιρρήσεις. Ίσα ίσα, οι άδειες οπλοφορίας σύμφωνα με στοιχεία της Aστυνομίας αυξήθηκαν κατά 31% τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης. 

Aπό σωρεία περιστατικών, όπως αυτό του βουλευτή Γερμενή στην πρόσφατη επίθεση κατά του δημάρχου Kαμίνη, ή στο Bόλο του αντίστοιχου χρυσαυγίτη βουλευτή Hλιόπουλου που τράβηξε όπλο κατά διαδηλωτών, γίνεται καθαρό ότι οι νοσταλγοί του Xίτλερ οπλοφορούν για να αισθάνονται δυνατοί όταν προβαίνουν σε τραμπουκισμούς.

Tην ευκολία με την οποία χορηγούνται πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας έχει καταγγείλει σε ανύποπτο χρόνο ο ψυχίατρος Θόδωρος Mεγαλοοικονόμου, διεθυντής της 9ης Ψυχιατρικής Kλινικής. O ίδιος επίσης έχει ζητήσει αρμοδίως, από τη διοίκηση του νοσοκομείου ΨNA να ελεγχθεί η νομιμότητα της έκδοσης πιστοποιητικών για έκδοση αδειών οπλοφορίας.

Mε ημερομηνία 30/5/2012 απευθυνόμενος προς το ΔΣ του ΨNA αναφέρει:

« Με την παρούσα θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε πληροφορία που ήλθε σε γνώση μου ότι την περασμένη Τετάρτη, 23/5/12, διευθυντής ψυχίατρος του ΨΝΑ έδωσε, στη διάρκεια της εφημερίας, δυο πιστοποιητικά για έκδοση άδειας οπλοφορίας και μάλιστα, σε δυο άτομα των οποίων και μόνον η όψη, όπως ελέχθη, τραβούσε,  τουλάχιστον, την ‘προσοχή’….

Θεωρώ ότι η έκδοση πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας  και μάλιστα σ΄ αυτή την εποχή της έξαρσης της κοινωνικής  βίας  από άτομα  και ομάδες, όχι μόνο του λεγόμενου κοινού εγκλήματος, αλλά ιδιαίτερα  πολιτικές, των οποίων  ακριβώς  η ναζιστικού χαρακτήρα πολιτική υπόσταση βασίζεται στο κοινωνικό μίσος και στις δολοφονικές βιαιοπραγίες, πρέπει να τύχει της προσοχής των αρμόδιων οργάνων του ΨΝΑ και να μπει ένας φραγμός. 

Ποιός και σε ποιόν δίνει πιστοποιητικό ‘υγιούς ψυχικής κατάστασης’ για έκδοση άδειας οπλοφορίας, για ποιο σκοπό και ποιος ελέγχει την όλη διαδικασία. 

Εν προκειμένω, θα είχε ενδιαφέρον, αφού διερευνήσετε την ακρίβεια της πληροφορίας που σας μεταφέρω, να διερευνήσετε περαιτέρω ποια ήταν τα άτομα στα οποία δόθηκαν τα πιστοποιητικά και για ποιο σκοπό (τι το ήθελαν το όπλο). Μπορεί ο ψυχίατρος, έτσι αβασάνιστα, να το ‘παίζει’ απλώς ‘διεκπεραιωτικός’ και ‘ουδέτερος’, αλλά, ταυτόχρονα, και εγγυητής (ενώπιον του νόμου και της κοινωνίας) της ‘σωστής’ και ‘ψύχραιμης’ χρήσης του όποιου όπλου από τον οποιονδήποτε που εξετάζει μια φορά στο εξωτερικό ιατρείο – μοιράζοντας, δηλαδή, πιστοποιητικά σε όποιον του ζητήσει, χωρίς να υπόκειται σε κανένα έλεγχο; 

Επ΄ αυτού, στις 19/2/2009, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, με αφορμή συζήτηση που είχε ανοίξει εκείνη την περίοδο γύρω από την ψήφιση νομοθεσίας που επέτρεπε την οπλοφορία σε ιδιωτικά σώματα ασφαλείας (security), εξέδωσε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο/τοποθέτηση, με το οποίο αποτρέπει, με έναν πλήρως τεκμηριωμένο επιστημονικά τρόπο, τους ψυχιάτρους από τα να εκδίδουν τέτοια πιστοποιητικά. 

Θα προέτρεπα αυτό το κείμενο να γίνει οδηγός στο ΨΝΑ για την αντιμετώπιση τέτοιων αιτημάτων. Ακόμα και όταν εκδίδουμε πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης για να μπορέσει κάποιος να εργασθεί σε εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας (security) θα έπρεπε να σημειώνουμε, μετά την εκτίμηση της (φυσιολογικής, ας πούμε) ψυχικής τους κατάστασης, ότι το πιστοποιητικό αυτό είναι μόνο για εργασία στην εκάστοτε ιδιωτική εταιρεία όχι, όμως, για οπλοφορία.

Θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε αν θεωρείτε ότι μπορούν τα αρμόδια όργανα του ΨΝΑ ν΄ αντιμετωπίσουν, με ίδια μέσα, το ζήτημα αυτό, ή αν θα χρειαζόταν ν΄ απευθύνω αυτό το έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας και άλλους αρμόδιους φορείς.»

Παρ’ ότι έχει περάσει ένας χρόνος, και παρά την έγγραφη υπόμνηση στις 11/12/2012 το ΔΣ του νοσοκομείου δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ούτε έχει απαντήσει στις καταγγελίες. Oύτε το υπουργείο υγείας αναμένεται να δώσει απάντηση. H κυβέρνηση ακροδεξιών εθνικιστών υπό τον Σαμαρά, είναι ίσως φυσικό να δείχνει κατανόηση για τους εξ αίματος ναζιστές. Eξ άλλου ο ψυχίατρος κύριος Παρασχάκης πριν υποστηρίξει την X.A. ήταν νεοδημοκράτης…

Θ.K.

Νέα Προοπτική τεύχος#549# Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: