ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Δίκη Marfin: Επιπλήξεις στους εργαζόμενους από τα αφεντικά, αντί για συμπαράσταση


Βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εμπρηστική επίθεση, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις συνάδελφοί τους, και λίγες μέρες μετά με το Δ.Σ. της τράπεζας Marfin και τον Ανδρ.Βγενόπουλο. Οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος στη Σταδίου, αντί να λάβουν την αμέριστη συμπαράσταση, έφτασαν στο σημείο να δέχονται την... επίπληξη του αφεντικού τους...

Στην περιβόητη συνάντηση με το Δ.Σ., μπορεί να αναζήτησαν ευθύνες, έλαβαν όμως μία... διαφορετική αντίδραση, η οποία κατατέθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου κάθονται τέσσερα στελέχη της τράπεζας Marfin. 
Κατά την Κωνσταντίνα Λέτζα, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε σε επίθεση με μολότοφ στο ίδιο κατάστημα το 2007. «Ρώτησε -είπε η μάρτυρας- ποιος είχε σβήσει τότε τη φωτιά. Σήκωσα το χέρι μου και μου ζήτησε το λόγο: "Εκείνη τη μέρα (σ.σ. την 5η Μαΐου 2010) τι έκανες;". Λες και όφειλα να κάνω κάτι, λες και ήμουν υπεύθυνη...». 


Στην ίδια συνάντηση -όπως αποδόθηκε στο δικαστήριο- ο πρόεδρος του ομίλου είπε: «Μη δείχνετε συναδέλφους με το δάχτυλο. Θέλετε να κάνω ενέργειες τώρα που πέφτει όλη η λάσπη πάνω μου ή σε έξι μήνες;». Βέβαια, οι μήνες πέρασαν και, σύμφωνα με τη Χριστίνα Λορέντζου, κανένας υπάλληλος δεν έχει δει το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου. 
Σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, η επίσης τραπεζική υπάλληλος Αναστασία Ζαφειροπούλου υποστήριξε ότι «ο ιδιωτικός τομέας δεν απεργεί». 
Πρόεδρος: Το δικαίωμα στην απεργία είναι ελεύθερο. Σας υποχρέωσαν να πάτε στη δουλειά, αλλιώς θα είχατε κυρώσεις; 
Μάρτυρας: Είναι άγραφος νόμος ότι όποιος απεργεί δεν προάγεται και δεν λαμβάνει αυξήσεις. Στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι στο παρελθόν διευθύντρια του καταστήματος είχε δεχθεί επίπληξη γιατί οι υπάλληλοι είχαν απεργήσει. Οταν ακούστηκε αυτό, ο κ. Βγενόπουλος δεν απάντησε. 
Η δίκη συνεχίζεται. 
Αντ.Ξ  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: