ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Καταγγελίες,katangelies
«Για να ανασάνεις, θα πάρεις άδεια!» - «Θα σε σαπίσω, το κατάλαβες;» - «Για να ανασάνεις, θα πάρεις άδεια!» - «Με δυσκολεύεις, θες να τρελαθώ τώρα;» - «Μη μιλάς, μη γελάς» - «Θα σε σαπίσω και θα τρέχουμε στρατοδικείο κάνα χρόνο» - «Όταν μιλάει ο Θεός, θα κάθεσαι. Πετρέλαιο θα βγάζεις».
«Για να ανασάνεις, θα πάρεις άδεια!» 

«Στρατιωτικό καψώνι» με απαράδεκτη συμπεριφορά- σπρωξίματα, βρισιές κ.λπ.- αξιωματικού προς στρατιώτη σε μονάδα της Σαμοθράκης εμφανίστηκε χθες σε πολλές ιστοσελίδες και blogs, δημιουργώντας αρνητική εικόνα για τις συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης στο Στράτευμα.
Στο βίντεο, που έχει τραβηχτεί με κινητό τηλέφωνο πριν από έναν χρόνο, εικονίζεται υπολοχαγός να συμπεριφέρεται σκαιότατα σε στρατιώτη που ενδεχομένως κάτι να μην έχει κάνει σωστά στην υπαίθρια εκπαίδευση. Τον σπρώχνει, τον τραβά από τα πέτα, τον προστάζει «να μην ανασαίνει» και «να μη μιλά» αφού είναι μπροστά του ο... Θεός- ο ίδιος δηλαδή. Όλα αυτά, παρόντος και άλλου αξιωματικού και φυσικά μπροστά στα μάτια όλων των εκπαιδευομένων. Το βιντεάκι «πρωτοανέβηκε» στο Ίντερνετ το καλοκαίρι και αμέσως εντοπίστηκε από την ειδική ομάδα του Α2 του ΓΕΣ που ερευνά όλες τις ιστοσελίδες για απόρρητα έγγραφα και άλλα στοιχεία που αφορούν το Στράτευμα. Σύμφωνα με πηγή του ΓΕΣ, διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Ο εντοπισμός του υπολοχαγού έγινε σχετικά γρήγορα- άλλωστε κάποια σχόλια στις ιστοσελίδες ήταν... κατατοπιστικά. Από την εξέταση διαπιστώθηκε η (έμμεση) εμπλοκή και άλλου αξιωματικού.

Ο υπολοχαγός (το επώνυμό του αρχίζει από Κ) έχει ελεγχθεί και τιμωρηθεί με διοικητικά μέτρα- η ποινή δεν δημοσιοποιήθηκε... Πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή του ΓΕΣ, έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ξάνθης και αναμένεται η ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.

Από τις μαρτυρίες που υπήρξαν, ο αξιωματικός ήταν γνωστός για τη βίαιη και αυταρχική συμπεριφορά του. Αυτό αναφέρουν και πολλοί πρώην στρατιωτικοί των μονάδων όπου είχε υπηρετήσει, σε σχόλια μετά τη χθεσινή αναπαραγωγή του βίντεο από πολλές άλλες.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: