ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Δημοσιοκαφρίλα και ξαναζεσταμένη "αντιτρομοκρατική" σούπα


Ξαμολήθηκαν τα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια –προφανώς με εντολή του κυβερνητικού επικοινωνιακού επιτελείου- να επιδοθούν σε ένα νέο σίριαλ κατασκευής «τρομοκρατών» με βασικό στόχο τον αποπροσανατολισμό της λεγόμενης «κοινής γνώμης» από τον ανελέητο ταξικό πόλεμο, που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου εξαθλιώνοντας τον κόσμος της εργασίας.


Το όσα γράφει –σε 7 μάλιστα σελίδες του- το περιοδικό «Επίκαιρα» δεν αφήνουν σε κανέναν αμφιβολία ότι σχεδιάζετε ένας νέος γύρος τρομολαγνείας.
Θα ήταν χάσιμο χρόνου να πάρει κανείς στα σοβαρά και να σχολιάσει τα εγκεφαλικά κατασκευάσματα των συντακτών αυτής της πατσαβούρας- αν δεν είναι διοχετευμένα πλήρως απ’ τους κατασταλτικούς μηχανισμούς- για την «αναθέρμανση της δράσης τρομοκρατικών ομάδων», όπως ισχυρίζεται.


Στο μόνο που θα σταθούμε και θα σχολιάσουμε είναι το «πόρισμα» της φυλλάδας ότι με την σύλληψη από τους μπάτσους του 29χρονου φοιτητή της Γεωπονικής και της 25χρονης φοιτήτριας της Φιλοσοφικής, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί απέτρεψαν την «επαναδραστηριοποίηση της ομάδας Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς η οποία μετά τις συλλήψεις του 2001 είχε οδηγηθεί στην διάλυσή της».


Αρχικά διαβάστε μια πρόσφατη ανάρτησή μας –που περιέχει και βίντεο- για την περιπέτεια που περνάει ο 29χρονος φοιτητής και πάμε να τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή, χρησιμοποιώντας στοιχεία και από δημοσίευμα του «Ποντικιού»:

1 Στον 29χρονο είχαν κάνει προσαγωγή το 2005 από την πλατεία Βικτωρίας, ύστερα από επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών.


2 Του ίδιου βρήκαν στις 14 Μαρτίου 2011 αποτυπώματα σε σταθερά σημεία μέσα στο σπίτι στον Χολαργό (Ορφέως 21) όπου πιάστηκαν δύο ύποπτοι συμμετοχής στη Συνωμοσία αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι. Μόνο που «ξέχασαν» να πουν ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα νοίκιαζε ως φοιτητής και διέμενε με άλλα δύο άτομα.



Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είπαν ότι,επειδή ακριβώς εκεί όπου έγιναν οι συλλήψεις ήταν το σπίτι του κι επειδή δεν προέκυψε κανένα στοιχείο διασύνδεσης του με την υπόθεση, όπως και για τους συγκατοίκους του, δεν το συμπεριέλαβαν τότε στη δικογραφία. Αυτό που επίσης δεν είπαν, αλλά το υπενθύμισε η δικηγόρος του συλληφθέντος Αντωνία Λεγάκη, είναι ότι ο ίδιος τότε προσήλθε στον ειδικό εφέτη ανακριτή Μπαλτά, που χειρίζεται την υπόθεση, για να του δηλώσει πως είναι ο ένοικος του σπιτιού και πως βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του.


3 Από την πρόοδο, λένε, των εργαστηριακών αναλύσεων στα περίπου 5.000 πειστήρια, κάποια από τα οποία βρίσκονται ακόμη ανεπεξέγαστα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, πριν από περίπου 10 ημέρες,όλως τυχαίως, έβαλαν στο μικροσκόπιο της έρευνας ένα... δικό τους βιβλίο. Το εγχειρίδιο εκδόσεων της Ελληνικής Αστυνομίας με τίτλο «Εκρηκτικά - Αυτοσχέδιες Βόμβες» του Π. Κοτσίρη, στις σελίδες του οποίου βρέθηκαν αποτυπώματα του 29χρονου φοιτητή της Γεωπονίας. Αυτό ήταν το στοιχείο που κρίθηκε ως εξαιρετικά σοβαρό για να εκδοθεί το ένταλμα της σύλληψης του!


Το βιβλίο είχε κατασχεθεί σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου, σε αστυνομική επιχείρηση την ίδια ημέρα με την έφοδο στον Χολαργό (14 Μαρτίου 2011 - σημειώστε την ημερομηνία), για να συλληφθούν εκεί τρεις καταζητούμενοι για συμμετοχή στη Συνωμοσία: Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Νικολόπουλος και Νταμιάνο Μπολάνο. Έβγαλαν λοιπόν ένταλμα σύλληψης για αποτυπώματα σε μεταφερόμενο «στοιχείο», το οποίο θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε, οποτεδήποτε και να το περιεργ-στεί οποιοσδήποτε. Φαινόταν από την αρχή ότι το πράγμα... «μύριζε».


4 Κι εκεί που δεν έβγαινε νόημα ή συμπέρασμα για την πραγματική σκοπιμότητα μιας ανόητης σύλληψης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ήρθε να μας ξεφουρνίσει την ουσία της:
«Από τις δύο κατ' οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν στις περιοχές της Αθήνας και της Κορινθίας, δεν προέκυψε κάποιο ιδιαίτερο εύρημα. Κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, λήφθηκε από τον ανωτέρω δείγμα γενετικού υλικού (DΝΑ), το οποίο και απεστάλη για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Από τα αποτελέσματα του υλικού προέκυψε η ταύτιση του με γενετικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε όπλα, τα οποία βρέθηκαν τη 18η Νοεμβρίου 2011 σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν καταγγελίας και υπόδειξης ιδιώτη, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην περιοχή του Ζωγράφου.
Ειδικότερα, βρέθηκαν εντός μεταλλικού κουτιού, σχήματος παραλληλεπίπεδου, ασημί χρώματος και δια¬στάσεων 30 χ 45 χ 20 εκατοστά, περιμετρικά του οποίου υπήρχε υλικό στεγανοποίησης. Αυτό ήταν θαμμένο σε αυτοσχέδιο λάκκο που βρισκόταν σε υπερυψωμένο χωμάτινο λοφίσκο, ανάμεσα σε συστοιχία δένδρων και θάμνων. Συγκεκριμένα, σε απόσταση 150 μέτρων νοτιοδυτικά από την, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, πύλη εισόδου του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και σε απόσταση 10 μέτρων από την εξωτερική περίφραξη του επί της ίδιας οδού».


Θέλουν δηλαδή να μας πουν - κι εμείς να τους πιστέψουμε - ότι:


♦ Πρώτον, τον έπιασαν επειδή τους προέκυψε ξαφνικά τώρα ένα αποτύπωμα μέσα σε ένα δικό τους βιβλίο.
♦ Δεύτερον, δεν... είχαν το DNA του από την έρευνα που έκαναν στις 14 Μαρτίου του 2011 στο σπίτι όπου διέμενε στον Χολαργό.
♦ Τρίτον, δεν ήξεραν από τον Νοέμβριο του 2011 σε τίνος το DNA «έβγαινε» το βιολογικό υλικό που «ανακάλυψαν» πάνω στα θαμμένα όπλα.


Αποτέλεσμα: Ο 29χρονος φοιτητής, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς και κατοχή όπλων, είναι ήδη από τη Δευτέρα, μετά την απολογία του, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Πάνω λοιπόν που πήγαμε να αμφιταλαντευτούμε για το αν είμαστε... αφελείς, ήρθε η δεύτερη σύλληψη - προκάτ, ακόμη πιο κραυγαλέα από την πρώτη. Κι αυτό διότι την 25χρονη σήμερα φοιτήτρια της Φιλοσοφικής την είχαν ξαναπιάσει (δείτε τώρα τις... τρομερές συμπτώσεις) στις... 14 Μαρτίου 2011.Πού; Στο σπίτι της οδού Ορφέως 21 στον Χολαργό! Ήταν η μία από τους δύο που τότε είχαν πιαστεί αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για φίλη του δεύτερου τότε νοικάρη του διαμερίσματος, που είναι γιος συνταξιούχου στρατιωτικού με μητέρα σε κρατική υπηρεσία.



Η αντιτρομοκρατική έλεγε (άσχετα με το ποιος την πίστευε) πως, από τη στιγμή που δεν υπήρξε κατηγορούμενος ο 29χρονος για τη Συνωμοσία τον Μάρτιο του 2011, δεν μπορούσε τεχνικά να πάρει με επίσημη διαδικασία δείγμα από το DNA του κι έτσι έγινε η ταυτοποίηση του με το βιολογικό υλικό στα όπλα 12 ώρες μετά τη σύλληψη του βάσει εντάλματος και την επίσημη λήψη του, με τη συγκατάθεση μάλιστα του φοιτητή.


Ποιος όμως μπορεί να πιστέψει ότι άτυπα δεν είχαν τσεκάρει το DNA των δύο ιδιοκτητών του σπιτιού στον Χολαργό, συνεπώς και του 29χρονου,για να διαχωρίσουν την... ήρα από το στάρι και για να μην τους μένουν αμανάτι «ορφανές» εκκρεμότητες και σκοτούρες; Μάλλον κανείς. Άλλωστε, σε ανύποπτη στιγμή, στέλεχος του αντιτρομοκρατικού ιερατείου ακούστηκε να λέει ότι, επειδή ήξεραν ποιοι είχαν τοποθετήσει εκεί τα όπλα, δεν δημοσιοποίησαν τότε την εκταφή τους και απλώς περίμεναν. Περίμεναν τι; Μα φυσικά τον... Δένδια. Γι' αυτό αναφερόμαστε σε προκάτ και κατεψυγμένη σύλληψη.


Κι επειδή το ψέμα, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, έχει κοντά ποδάρια, αυτοδιαψεύστηκαν μία ημέρα μετά.
Και της φοιτήτριας το DNA βρέθηκε πάνω στα όπλα. Λεπτομέρεια: Η δική της σύλληψη έγινε στον... δρόμο. Την πιάσανε μέσα στο αυτοκίνητο της στην Αγία Παρασκευή ενώ πήγαινε στο σπίτι των γονιών της. Δεν προηγήθηκε δειγματοληψία DNA δηλαδή. Το γιατί εύκολα το καταλαβαίνει κάποιος. Επειδή της είχαν κάνει προσαγωγή. Δεν την είχαν συλλάβει, όπως δεν είχαν συλλάβει τότε και τον συγκατηγορούμενό της. Αφού, όμως, υποτίθεται ότι δεν «παίρνουν» DNA από προσαχθέντες, αλλά μόνο από συλληφθέντες, πώς είχαν το δικό της;


Πονεμένη ιστορία, προφανώς ...





Δεν υπάρχουν σχόλια: