ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ 505 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Αλήθεια,ρε διοικητή, σε ποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης εντάσσονται όλα αυτά;



Το εν λόγω τάγμα έχει απασχολήσει συχνά με τη βαρβαρότητα του, καθώς οι αξιωματικοί έχουν μπερδέψει το ρόλο του εκπαιδευτή, με αυτό του βασανιστή. Η γνωστή ρήση "ο στρατός σε κάνει άνδρα" απλά νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες και την σαδιστική συμπεριφορά αξιωματικών που αποφάσισαν να κάνουν τους συναδέλφους στρατιώτες "κομάντα". Και τους κάνουν κομμάτια!
Και αυτό δεν είναι υπερβολή γιατί ο διοικητής Αντισυνταγματάρχης Σμυρνής έχει εντάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα ουρλιαχτά των βαθμοφόρων, τις βρισιές, τις αγριοφωνάρες, κάθε μέσο για την μείωση της προσωπικότητας των φαντάρων. Μάλιστα, με ευθύνη της διοίκησης του τάγματος και των αξιωματικών παραβιάζεται κατάφωρα  ο Στρατιωτικός Κανονισμός αφού τα ατομικά και ομαδικά καψόνια είναι ... συνεχή. Συνάδελφοι φαντάροι που αιτούνται το οτιδήποτε ακούν τους αξιωματικούς να τους λένε: "πέσε και πάρε 50 κάμψεις"!

Σε αυτό το καλαστήριο όμως αναδεικνύεται όλη η γελοιότητα του Παραλόγου τη Θητεία:
αξιωματικός που ρωτήθηκε από φαντάρο την Τρίτη, κατά τη διάρκεια άσκησης στο βουνό, αν μπορούν να ανοίξουν τα κινητά τους και απάντησε "αν το ανοίξεις θα σου τα σπάσω στο κεφάλι", το ίδιο κομάντο-αξιωματικός έχασε το δρόμο της επιστροφής. Αποτέλεσμα, οι φαντάροι έκαναν τη διπλάσια διαδρομή.
Όταν όμως έφτασαν πίσω στο τάγμα και αφού από τις 7.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ ήταν στο βουνό, τους περίμενε νέα έκπληξη.
Η διοίκηση της μονάδας ακολουθώντας τα ναζιστικά πρότυπα συλλογικής ευθύνης, άρχισε νέο γύρο από βρισιές και καψόνια, καθώς θεωρήθηκε ότι υπήρχε ένα κάλυκας λιγώτερος.
Τέλος, μπαίνοντας οι φαντάροι στο θάλαμο αντίκρυσαν την εξής εικόνα-όλα τα πράγματα τους, όλα τα στρώματα και στρωσίδια ήταν πεταμένα!
Αλήθεια, κύριε διοικητά, σε ποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης εντάσσονται όλα αυτά;
Είναι ή δεν είναι παράνομο να μπαίνει ξένο χέρι στα πράγματα των φαντάρων;
Βεβαίως, την επόμενη μέρα προέκυψαν οι γνωστές συνέπειες της "λαμπρής τους εκπαίδευσης"-αναβολές και 15 στρατιώτες στο ΣΤΕΠ, τραυματίες!
Όμως, τα βάσανα των φαντάρων δεν σταματούν εδώ. Η διοίκηση της μονάδας που απαξιώνει τους συναδέλφους είναι δυνατόν να σεβαστεί την έξοδο τους; Αντί να βγουν στις 3.00 το μεσημέρι, όπως προβλέπεται, περνούν την πύλη στις 6.00 το απόγευμα και αφού παρανόμως, έχει προηγηθεί νέος γύρος καψονιών, δοκιμαστικά παρελάσεων κλπ.
Οι φαντάροι και οι γονείς τους είναι εξοργισμένοι.
Προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το διοικητή του 505 Τάγματος, αλλά το τηλέφωνο του είναι κατεβασμένο!
Όμως η οργή και η αγανάκτηση ξεχυλίζουν. Όπως λένε χαρακτηριστικά οι γονείς:
"είμαστε φτωχοί άνθρωποι, άνεργοι, μας παίρνουν τα παιδιά αυτές τις δύσκολες εποχές, και αντί να μας σεβαστούν, σακατεύουν τα παιδιά μας".
Αλήθεια το ΓΕΣ και ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος τι έχουν να πουν για όλα αυτά;
Πότε επιτέλους θα παρέμβουν και θα αντιμετωπίσουν την αυθαιρεσία και την ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: