ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Οργιο λαθροϋλοτομίας στο Πήλιο


Στο έλεος των παράνομων υλοτόμων βρίσκονται τα δάση του Πηλίου, καθώς από τη μια η κρίση οδηγεί πολλούς στο κόψιμο ανεξέλεγκτα δένδρων, ενώ από την άλλη η Δασική Υπηρεσία δηλώνει αδυναμία να περιφρουρήσει με το προσωπικό που διαθέτει τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Για να εξασφαλίσουν ξύλα για τις ξυλόσομπες, αλλά και για το τζάκι, πολλοί αμολιούνται στα δάση της ευρύτερης περιοχής και με τη χρήση αλυσοπρίονων, πριονιών αλλά και τσεκουριών, κόβουν ανεξέλεγκτα ό,τι βρουν μπροστά τους.


Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας αναφέρει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του Δασαρχείου Βόλου ότι αστυνομεύεται το Πήλιο, τα δάση της περιοχής αποψιλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς.
Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Συνεχώς πολίτες καταγγέλλουν στην Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας πλήθος παρανομίες που διαπιστώνουν να γίνονται καθημερινά με την ανοχή του Δασαρχείου. Είναι φανερό ότι το Δασαρχείο Βόλου αν δεν την υποθάλπει, αδιαφορεί για την καταστολή της λαθροϋλοτομίας.
Η διακίνηση των ξύλων, οι παράνομες μάντρες και το όλο κύκλωμα, λειτουργεί μέσα σε ένα όργιο παρανομίας. Αν το Δασαρχείο ήθελε πραγματικά να την καταστείλει θα έκανε το εξής απλό: Θα αστυνόμευε σε 24ωρη βάση της εισόδους της πόλης του Βόλου, προς την οποία διακινείται ο κύριος όγκος της παράνομης ξυλείας. Αν αυτό γινόταν συστηματικά και εφαρμοζόταν η νομοθεσία, κανένας δεν θα τολμούσε να συνεχίσει την καταστροφή των δασών του Πηλίου.
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας έχει τραβήξει πολλές φωτογραφίες ακόμα και μέσα στο Βόλο από πάσης φύσεως οχήματα που κινούνται κατάφορτα με ξυλεία. Το ερώτημα είναι: Αφού το Δασαρχείο είναι απρόθυμο να δώσει λύση στο πρόβλημα, οι προϊστάμενες αρχές «θα τραβήξουν κανένα αυτί»; Αν αυτό συμβεί, αφού έχει επέλθει η καταστροφή, τότε δεν θα έχει πλέον κανένα νόημα.
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θα συνεχίσει τις καταγγελίες μήπως και κανένας αρμόδιος συγκινηθεί. Ο φετινός χειμώνας πάντως προβλέπεται εφιαλτικός, από την άποψη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τα τζάκια και τις σόμπες, που έχουν αυξηθεί δραματικά, να ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, υπονομεύοντας την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού» καταλήγει στο τέλος η σχετική ανακοίνωση.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: