ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ντοκιμαντέρ: Ο άνεμος γυρίζει, τα σημάδια προμηνύουν θύελλα



Πρόκειται για ντοκιμαντέρ το οποίο με φόντο την παγκόσμια αντιτρομοκρατική εκστρατεία μετά και την 11/9, ψηλαφεί την υπόθεση συλλήψεων ατόμων ως μέλη της Επαναστατικής Οργάνωσης 17 Νοέμβρη,
τις γενικότερες κινήσεις ελέγχου και καταστολής από το ελληνικό κράτος, τα βασανιστήρια που υπέστη ο πολυτραυματίας Σάββας Ξηρός στον Ευαγγελισμό, τις συνθήκες κράτησης των κατηγορουμένων στα λευκά κελιά του Κορυδαλλού, τη ψήφιση του τρομονόμου (ως νέου νομικού υπερόπλου), τις κινήσεις αλληλεγγύης στους τότε συλληφθέντες, τη διαχείριση της υπόθεσης από τα ΜΜΕ και μια μερίδα της οικονομικής εξουσίας αλλά και δικονομικές αυθαιρεσίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο μιλούν τόσο οι κατηγορούμενοι Σάββας Ξηρός, Δημήτρης Κουφοντίνας, Αγγελική Σωτηροπούλου, όσο και συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Αν και το βίντεο εστιάζει στην ούτως ή άλλως σημαντική υπόθεση της Ε.Ο 17Ν, καταγράφει στοιχειά, θέσεις και απόψεις συνολικά για το ζήτημα της "τρομοκρατίας" και τις μεθόδους της εξουσίας να εξοντώσει φυσικά και μη, αγωνιστές, ιδέες, πρακτικές και ολόκληρα κινήματα.

"Oι τρομονόμοι αποτελούν κομμάτια μιας σειράς κινήσεων για την ενδυνάμωση της καταστολής και την θωράκιση του κράτους. Άμεσος στόχος τους οτιδήποτε αντιπροσωπεύει μια απειλή ακόμα και τη πιθανότητα της. Οι τρομονόμοι διαπλάθουν μια νέα πραγματικότητα, αποτελούν ένα σημείο στην εξέλιξη της αστικής δικαιοσύνης , προσδιορίζουν πολιτικά τις σύγχρονες δημοκρατίες με τρόπο σαφώς διαφοροποιημένο από ό,τι στο άμεσο παρελθόν. Η αυταρχικοποίηση των νόμων δεν αφορά μόνο στιγμές κρίσης αλλά και περιόδους σχετικής νηνεμίας."

Αφιερωμένο σε όσους βρίσκονται στα κάτεργα της δημοκρατίας, σε όσους είναι στο στόχαστρο του τρομονόμου, σε όσους είναι σε φυγή, σε όλους μας.

http://www.black-tracker.gr/details.php?id=326

Δεν υπάρχουν σχόλια: