ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Η συναυλία για τον Μάνο Λοϊζο και η δικαστική περιπέτεια των Οικοδόμων που τους ζητάνε 3.000 ευρώ!

Αν ζούσε ο Λοϊζος θα ντρεπόταν.. 
Τι ήταν να αποφασίσει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας να διοργανώσει μια συναυλία στη μνήμη του Μάνου Λοΐζου; Ακόμη τρέχει στα δικαστήρια, καθώς η ΑΕΠΙ διεκδίκησε, και διεκδικεί, από το συνδικάτο ένα...

διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών που ακούστηκαν στη συναυλία!

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2007 όταν το Συνδικάτο Οικοδόμων διοργάνωσε μια μεγάλη συναυλία για τον Μάνο Λοϊζο στο Στάδιο της Παναχαϊκής. Η συναυλία – αφιέρωμα στο μεγάλο δημιουργό έγινε με αφορμή τα 70 χρόνια (τότε) από τη γέννησή του , αλλά οι υπεύθυνοι του Συνδικάτου Οικοδόμων δεν μπορούσαν να φανταστούν σε τι μπελάδες θα έμπαιναν.

Μετά τη συναυλία η ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) κινήθηκε δικαστικά κατά του Συνδικάτου διεκδικώντας αποζημίωση για τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών. Έκτοτε, οι δύο πλευρές έχουν αποδυθεί σε έναν ατέρμονο δικαστικό αγώνα και πέντε χρόνια μετά βρίσκονται ακόμη στις δικαστικές αίθουσες.



Τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες στα δικαστήρια της Πάτρας ήταν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε μια ακόμη αναβολή για τις 30 Ιανουαρίου 2013 λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών.

Πάντως, οι δύο πλευρές φέρονται να είναι κοντά σε μια συμβιβαστική φόρμουλα με το Συνδικάτο Οικοδόμων να καλείται να καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ.

Άγνωστο, ωστόσο, είναι αν το Συνδικάτο θα καταφέρει να συγκεντρώσει και να καταβάλει το ποσό αυτό, καθώς ο πρόεδρος του Δημήτρης Αγγελόπουλος ομολογεί την οικονομική του δυσπραγία, όπως επίσης διατείνεται ότι αγνοούσε το νομικό καθεστώς περί πνευματικών δικαιωμάτων.

«Δεν ήξερα εγώ για δικαιώματα και τέτοια πράγματα», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: