ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ-Μέρος 2ο: Η ΕΥΝΟΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ


Δεν είναι ούτε δυο εβδομάδες, όπου δημοσιογράφος σε τοπικό κανάλι των Ιωαννίνων, είχε για καλεσμένο εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής και δέχτηκε επίθεση με γιαούρτια. Το να δίνεται ο λόγος σε νεοναζί που δεν θα άφηναν κανέναν να εκφράζει καν αντίλογο, αν είχαν δύναμη και εξουσία, δηλαδή σε εχθρούς της δημοκρατίας, είναι ένα πολυεπίπεδο πρόβλημα.
Καταρχάς, βρισκόμαστε στην εποχή, όπου το ακραίο πουλάει. Δημοσιογράφοι στο όνομα της ψεύτικης πολυφωνίας, καλούν στις εκπομπές τους φασίστες (πρώην και νυν), όντας και οι ίδιοι καθώς φαίνεται κρυφοί θαυμαστές. Ακόμη και το κανάλι “Kontra” ήταν έτοιμο να δώσει εβδομαδιαία εκπομπή στους ναζί, μέχρι που αποκαλύφθηκε και τελικά δεν έγινε ποτέ. Ο Τράγκας έχει φιλοξενήσει στην εκπομπή του αλλά και στο περιοδικό του. Ο Χίος το ίδιο. Καλά δεν μιλάμε για αστέρες της δημοσιογραφίας, αλλά δυστυχώς έχουν τηλεθέαση κυρίως από μικροαστούς και φοβισμένους μεσοαστούς.

Για το αηδιαστικό άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη, όπως και για το ύποπτο πρωτοσέλιδο το έχουμε ξαναπεί. Όπως κάποιοι έστρωσαν το χαλί στο ΛΑΟΣ για να μπει στην βουλή, το ίδιο κάνουν και με τους ναζιστές. Το ΛΑΟΣ επειδή παρουσίασε ένα λιγότερο φανατικό προφίλ, με τον πρόεδρό του να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, κατάφερε να κρύψει σε έναν βαθμό τις ρατσιστικές και φιλοχουντικές του απόψεις. Βέβαια πάντα έκανε ανοίγματα προς τους φασίστες, ενώ φιλοξένησε και μέλη της Χρυσής Αυγής σε παρελθόντα ψηφοδέλτια.
Η δημοσκοπική άνοδος της ναζιστικής συμμορίας, σχετίζεται και με την υπερπροβολή (με ψεύτικη θέση ουδετερότητας) από σημαντική μερίδα των ΜΜΕ. Και αν τουλάχιστον, αυτή η προβολή συνοδευόταν με το ξεσκέπασμα των πρακτικών και της σάπιας ιδεολογίας, θα ήταν καλό γιατί θα μάθαιναν ακόμη και οι πιο αδαείς, περί τίνος πρόκειται. Αντιθέτως, έχω ακούσει από πολλούς να δικαιολογούν το γεγονός ότι υπάρχουν ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής στο κέντρο, αφού “προστατεύουν τους κατοίκους”. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, αφού πάντα δρουν σαν μπράβοι. Και θα θέλαμε να ρωτήσουν μια φορά τα ΜΜΕ προς τι το κυνήγι αριστερών και φοιτητών, αλλά και όσων είναι “φίλοι των μεταναστών”.
Η ρητορική πολλών από τα καθεστωτικά μέσα -έστω κι αν δεν το λένε ανοιχτά- εστιάζει στο πρόβλημα της μετανάστευσης, με τρόπο που δικαιολογεί το οπλισμένο χέρι των μαχαιροβγαλτών. Γι’ αυτό και όλα τα κανάλια φαίνεται να “ευαισθητοποιήθηκαν” ξαφνικά για το μεταναστευτικό και να αφιερώνουν σημαντικό κομμάτι του δελτίου τους, σ’ αυτό το θέμα. Θυμάστε πέρσι την δολοφονία ενός πατέρα από Πακιστανούς και τι ακολούθησε; Πως τα media δεν επιβράβευσαν μεν, αλλά έδειξαν κατανόηση δε, για το ξέσπασμα βίας από ναζί, απέναντι σε μετανάστες;
Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί όπως οποιαδήποτε εγκληματική ομάδα. Και μόνο που της επιτρέπεται να συμμετέχει στις εκλογές και μάλιστα να αξιώνει και είσοδο στο κοινοβούλιο, πρέπει να μας κάνει να προβληματιστούμε για το τι “πλάτες” έχει. Γιατί δεν μιλάμε για απλούς ιδεολόγους (που και πάλι επικίνδυνοι θα ήταν) αλλά για μαχαιροβγάλτες νοσταλγούς του Χίτλερ. Γιατί μια χώρα όπως η Ελλάδα, που υπέφερε από τον ναζισμό, τους δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν -υποτίθεται- στον δημόσιο διάλογο;
Δεν είναι διάλογος, η φιλοξενία μισάνθρωπων που μας παρουσιάζουν την νοσηρότητά τους. Αν θέλουν διάλογο, ας γίνει παρουσία δικαστικών αρχών. Μάλιστα, επειδή αυτές τις μέρες λαμβάνει χώρα και η δίκη του νεοναζιστή Μπρέιβικ, πρώτον: Ας μην ξεχνάμε πως στα συγγράμματά του θεωρούσε την Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ, “φιλικά” κόμματα από την Ελλάδα. Δεύτερον: Η αντιμετώπιση του εν λόγω εγκληματία γίνεται με την ιδεολογική του ταυτότητα κρυμμένη από τα media. Τρίτον: Ακριβώς, αυτή η αναφορά του ως ψυχωτικό μακελάρη (sic) απενοχοποιεί τις ιδέες του μίσους. Και τέταρτον: Εύκολα μπορεί να εμπνευστούν κι άλλοι σε άλλες χώρες (κακή ώρα εδώ) να πράξουν αναλόγως.
Τα ΜΜΕ προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλί τα φαινόμενα ναζισμού και φασισμού. Αυτή και μόνο η στάση τους, αθωώνει εγκεφαλικά νεκρούς που θα ψηφίσουν αυτή την συμμορία δολοφόνων, κακούργων και ανθρώπων της νύχτας που νοσταλγούν σβάστικες. Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου που αγαπά την ελευθερία και την ισότητα των ανθρώπων, να πολεμήσει με κάθε τρόπο απέναντι σ’ αυτά τα αποβράσματα. Το παρόν blog, θα παλέψει ιδεολογικά μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές, αν ο μη γένετο, η σημαία του Χίτλερ ανεμίζει δίπλα στην ελληνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: