ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ

Σε κατάσταση απελπισίας οδηγεί ο ΟΑΕΔ εκατοντάδες εργαζόμενους που έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι αυτοί απευθύνονται στον ΟΑΕΔ προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα επίσχεσης, αλλά ο Οργανισμός αρνείται να τους το καταβάλει και παραπέμπει την υπόθεσή τους για εξέταση στο νομικό τμήμα του ΟΑΕΔ, το οποίο –σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής- μπορεί να κάνει μέχρι και δύο χρόνια να απαντήσει.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ΟΑΕΔ δίνει τη χαριστική βολή στους απλήρωτους εργαζομένους και τους καταδικάζει στην απόλυτη φτώχεια και στην απελπισία, αφού το ήδη πενιχρό επίδομα της επίσχεσης –το οποίο πρακτικά αντιστοιχεί στο ποσό του επιδόματος ανεργίας- θα αποτελούσε τη μοναδική πηγή του εισοδήματός τους.



Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί εργαζόμενος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού Κερατσινίου Δραπετσώνας, ο οποίος, αν και έχει καταφύγει στο έσχατο μέτρο της επίσχεσης εργασίας από τον Δεκέμβριο του 2011, περιμένει ακόμα τη γνωμοδότηση του νομικού τμήματος του Οργανισμού. Ο εν λόγω εργαζόμενος, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, παρότι θα έπρεπε να του έχει καταβληθεί το επίδομα από τον Ιανουάριο του 2012, σχεδόν δύο μήνες μετά το επίδομά του είναι στον “αέρα” και ουδείς από τον ΟΑΕΔ μπαίνει στον κόπο να του απαντήσει τι πραγματικά συμβαίνει. Αντ’ αυτού γίνεται το “μπαλάκι” ανάμεσα στο ΚΠΑ Κερατσινίου και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, δηλώνοντας παντελώς αναρμόδιες και οι δύο υπηρεσίες.



http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: