ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Για το ζήτημα της Οργάνωσης του Αναρχικού Κινήματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδήλωση – συζήτηση για το ζήτημα της οργάνωσης του αναρχικού κινήματος στις 2 & 3 Μάρτη στο αμφιθέατρο Γκίνη στο Πολυτεχνείο.

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: 2-3march_organize.pdf (application/pdf)
Η πρώτη μέρα ξεκίνησε στις 8.00μμ με τις 2 βιβλιοπαρουσιάσεις. Το αμφιθέατρο ήταν κατάμεστο και ακολούθησε συζήτηση πάνω στην ιστορικότητα του διακυβεύματος της αναρχικής πολιτικής οργάνωσης, πάνω στις μορφές και τη φύση των εγχειρημάτων της και τη σχέση τους με τις εκάστοτε συνθήκες. Έγιναν πολλές και ενδιαφέρουσες  τοποθετήσεις συντρόφων/ισσων ενώ δεν έλειψαν αναφορές και σε οργανωτικά εγχειρήματα στο παρελθόν του Ελληνικού αναρχικού χώρου.  Η συζήτηση έκλεισε στις 11.00μμ.


Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε στις 7:50 με την εισήγηση μας. Ο κόσμος ήταν περισσότερος με αποτέλεσμα κάποιοι σύντροφοι/ισσες να μην μπορέσουν να μπουν στην αίθουσα. Έγιναν δεκάδες τοποθετήσεις και αναπτύχθηκε ένα φάσμα αντιλήψεων  πάνω στο ζητούμενο, αυτό της πολιτικής οργάνωσης των αναρχικών. Ακούστηκαν απόψεις για μία – σε πρώτο χρόνο – δυνατότητα δικτύωσης και τακτικής συνεύρεσης των δυνάμεων του Α/Α κινήματος, απόψεις (όπως η δική μας) που πρότασσαν την ιδέα δημιουργίας ομοσπονδίας, απόψεις που μιλούσαν για μαζική πολιτική οργάνωση. Αναπόφευκτα πολλές τοποθετήσεις επέκτειναν τη θεματολογία τους και σε άλλα πολιτικά ζητήματα, κυρίως σε σχέση με τις τρέχουσες συνθήκες αλλά και για ζητήματα αγώνα (π.χ. συνδικαλισμός) εκφράζοντας έναν ιδιαίτερο πλούτο προβληματισμών. Έγιναν επίσης τοποθετήσεις συλλογικοτήτων.
Οι τοποθετήσεις συνεχίστηκαν έως το τέλος της εκδήλωσης, στις 00:10μμ, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει χρόνος για δευτερολογίες. Έγινε φανερό πως το ζήτημα της πολιτικής οργάνωσης απασχολεί ιδιαίτερα τους αναρχικούς/ες και πως ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί με συγκροτημένο τρόπο.
Όλες οι τοποθετήσεις, και τις δύο μέρες  έγιναν με χρήση μικροφωνικής και με λίγες εξαιρέσεις (όπου ζητήθηκε) ηχογραφήθηκαν. Επεξεργαζόμαστε τη δυνατότητα αυτό το υλικό να απομαγνητοφωνηθεί και να εκδοθεί.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους/ισσες και τις αναρχικές ομάδες τόσο για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στο διάλογο, όσο και για το σεβασμό στους χρόνους των τοποθετήσεων και τη διαδικασία  που επέδειξαν.
ΠΗΓΗ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1383649

Δεν υπάρχουν σχόλια: