ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Άλλος ένας αιφνίδιος θάνατος φαντάρου στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών στο Βόλο


Μια ακόμη τραγική είδηση, αυτής της απώλειας του νεαρού συναδέλφου στρατιώτη Κ.Π. που υπηρετούσε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών ήρθε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες για τις επικίνδυνες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι νέοι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα  λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Κ.Δευτέρας, ο άτυχος οπλίτης θητείας Κ.Π. της δύναμης του 505 τάγματος πεζοναυτών στο Βόλο, κατά τη διάρκεια ελεύθερου χρόνου εντός του στρατοπέδου, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από το ΓΕΣ, μεταφέρθηκε άμεσα στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν το νεαρό, ο οπλίτης έχασε τη μάχη με το θάνατο.
Επισήμως, ως αιτία θανάτου αναφέρεται η ανακοπή καρδιάς. 
Για την εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου του οπλίτη διενεργείται η συνήθη έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.
Εύλογα όμως είναι τα ερωτήματα για το πώς έχασε τη ζωή του ένας πεζοναύτης που υποτίθεται ότι περνά από πλήρες φάσμα εξετάσεων από ιατρικές ομάδες του στρατού για να διαπιστωθεί η καλή κατάσταση της υγείας του. 
Όπως έχουμε επισημάνει, ήδη στον Στρατό έχουμε αρχίσει  να μετράμε θύματα από τις περικοπές της σκληρής ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης και των Μνημονίων, που αδιαφορούν για την υγεία και την ζωή του προσωπικού.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.co
m
Αναδημοσιεύουμε σχετική ανακοίνωση μας που αποκαλύπτει το τι γίνεται στα τάγματα των πεζοναυτών:
"Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, 32 ΤΥΠ.ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ

Για να μπεις στις ειδικές δυνάμεις πρέπει να το έχεις δηλώσει και να έχεις περάσει από τις απαραίτητες διαδικασίες (ιατρικές εξετάσεις, αγωνίσματα κλπ). Ωστόσο στο 32 ΤΥΠ Βόλου, Τάγμα Υποστήριξης Πεζοναυτών πηγαίνουν στρατιώτες με μετάθεση από Κέντρα Εκπαίδευσης, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τι τους περιμένει.

Αυτό που τους περιμένει είναι το ότι ανεξαρτήτως σώματος υποχρεώνονται να περνούν από Προκεχωρημένη Εκπαίδευση Νεοσυλλέκτων (ΠΕΝ), δηλαδή μια μετάθεση για 4 βδομάδες σε κέντρο εκπαίδευσης πεζοναυτών χωρίς φυσικά να περνούν από τις όποιες διαδικασίες που υποβάλλονται όσοι έχουν δηλώσει σώματα ειδικών δυνάμεων. Αυτό σημαίνει πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους, για τα παιδιά μας που τους εμπιστευόμαστε, αλλά μόνο και μόνο να αυξήσουν τον αριθμό των λόχων τους.

Όπως έχουμε διαβάσει παντού στο internet και όπως έχει δημοσιευτεί ακόμα και στις εφημερίδες (http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=29.07.2007,id=59582120,81532328,73763880,95910696) η λεγόμενη Προκεχωρημένη Εκπαίδευση Νεοσυλλέκτων περιλαμβάνει ό,τι ακριβώς φανταζόμαστε! Καθημερινό τρέξιμο ακόμα και για να πάνε για φαγητό, ασκήσεις με τσαμπουκά και φωνές, βρισίδια, και φυσικά τα γνωστά καψόνια (άραγε δεν έχουν καταργηθεί ακόμα??). Και όλα αυτά για να μπορούν να "υποστηρίξουν" σαν τάγμα τους πεζοναύτες. Φορώντας τον πράσινο μπερέ.

Δεν μπορώ και δεν θα ήθελα να κρίνω όσους για τους δικούς τους λόγους επιθυμούν να καταταγούν σε αυτά τα σώματα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο συνεχίζουν χρόνια τώρα να ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ το 32 ΤΥΠ να συμμετάσχει σε τέτοιες εκπαιδεύσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όποιος δεν τα καταφέρνει και κοπεί στα ΠΕΝ απειλείται με μετάθεση στον Έβρο!!

Σε τι χώρα ζούμε πια και για πόσο θα μπορεί ο καθένας να κάνει ότι του καπνίσει? Θα πρέπει δηλαδή να παρακαλάμε κάποιους να προσέχουν τα παιδιά μας και να τους συμπεριφέρονται σαν ανθρώπους και όχι σαν ζώα, ενώ οι ίδιοι απλά ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το κάνουν?

AΝΑΓΝΩΣΤΗΣΗ http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/32_17.html"
Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι τα Στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι χρήσιμα μόνο σε όσους θέλουν να τις μετατρέψουν σε γιάφκες της Ακροδεξιάς, του εθνικιστικού παροξυσμού και της ρατσιστικής τύφλωσης. Δύναμη, δικαίωμα και υποχρέωση των συναδέλφων φαντάρων και συνολικά της κοινωνίας είναι ο Δημόσιος Έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν παραδόθηκαν ως λευκή επιταγή σε κυβέρνηση και Επιτελείς, η Δημοσίευση των Αυθαιρεσιών και των Παρανομιών.

Απάντηση στα σχέδια μετατροπής του στρατού σε μηχανισμό επιβολής των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και συμμέτοχο στην Καταστολή του εσωτερικού εχθρού είναι ο καθημερινός συνδικαλιστικός αγώνας των Φαντάρων, που αμφισβητούν και παλεύουν συλλογικά. Υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και στέκουν απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, είτε φορά το κουστούμι της κυβέρνησης, είτε την χακί   στολή και Παλεύουν για την ανάπτυξη Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ!!

adespotos είπε...

Η προταση ειναι, να κοψουν το λαιμο τους και να αφησουν τους νεους πολιτες στην ησυχια τους, αντι να τους τρωνε το χρονο για τις στρατοκαυλες ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ, και να τους σερνουν εδω κι εκει χωρις ουτε τα απαραιτητα εφοδια πια(φαρμακα, εξοπλισμο,παιδεια)!!!
Ας πληρωσουν λοιπον να εχουν οσο στρατο θελουν...εμεις σε λιγο θα πληρωνουμε και τον αερα που αναπνεουμε...αυτοι γιατι οχι...;;;

ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΕ ΤΕΝΕΚΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ.