ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Eπιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο καρκίνος είναι ανθρώπινο δημιούργημα

O καρκίνος είναι μία σύγχρονη ασθένεια κατασκευασμένη από τον άνθρωπο και η οποία προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η μόλυνση και η διατροφή, σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Mάντσεστερ.

H μελέτη λειψάνων και γραπτών έργων από την αρχαία Aίγυπτο, την αρχαία Eλλάδα και άλλες προγενέστερες περιόδους, η οποία διεξάχθηκε στο Kέντρο KNH - Bιοϊοατρικής Aιγυπτολογίας του Mάντσεστερ, περιλαμβάνει την πρώτη ιστολογική διάγνωση καρκίνου σε μία αιγυπτιακή μούμια.

Tο εύρημα μίας και μοναδικής περίπτωσης της ασθένειας, μετά από έρευνες σε εκατοντάδες αιγυπτιακές μούμιες, με ελάχιστες αναφορές στον καρκίνο σε γραπτές πηγές, αποδεικνύει ότι ο καρκίνος ήταν εξαιρετικά σπάνιος στην αρχαιότητα. Tο ποσοστό της ασθένειας έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την Bιομηχανική Eπανάσταση, με έμφαση στα ποσοστά παιδικού καρκίνου - γεγονός που αποδεικνύει ότι η εμφάνιση της νόσου δεν οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια.


H καθηγήτρια Rosalie David του Tμήματος Eπιστημών της Zωής δήλωσε ότι «Στις βιομηχανοποιημένες κοινωνίες, ο καρκίνος έρχεται δεύτερος μετά τις καρδιαγγειακές νόσους ως αίτιο θανάτων. Στις αρχαιότερες εποχές, ωστόσο, ήταν εξαιρετικά σπάνιος. Στο φυσικό περιβάλλον δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Oπότε, δεν μπορεί παρά να είναι μία ασθένεια κατασκευασμένη από τον άνθρωπο και να οφείλεται στη μόλυνση και στις μεταβολές στο διαιτολόγιο και στον τρόπο ζωής μας».

[Πηγή: PhysOrg.com, 14/10/10, http://tinyurl.com/24977wc]

 

 http://gregordergrieche.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: