ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Τοπική κοινωνία - Αντιμετώπιση τοξικομανών

Η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου κατακλύζεται από κατανάλωση ουσιών. --- Άλλες θετικές και άλλες αρνητικές για τον οργανισμό. --- Κάποιες από αυτές τις ουσίες είναι και τα ναρκωτικά. --- Οι περισσότερες ναρκωτικές ουσίες κατασκευάστηκαν από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες. --- Η κατάχρηση όμως αυτών των ουσιών οδηγεί σε εθισμό. --- Πώς όμως αντιμετωπίζουμε έναν άνθρωπο εθισμένο σε τοξικές ουσίες; --- Δυστυχώς η κοινωνία των Τρικάλων είναι μια κλειστή κοινωνία και για να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή (και το κουτσομπολιό) προσπαθεί να θάψει το πρόβλημα. --- Όπου ξαφνικά ξεσπά το πρόβλημα: μάνα έσφαξε το γιό της στον ύπνο, νεαρός βρέθηκε νεκρός στο γήπεδο Σαραγιών, νεαρή κοπέλα βρέθηκε σε κάδο απορριμάτων, και πολλά άλλα συμβάντα που διαβάζουμε στις τοπικές εφημερίδες ή βλέπουμε σε τοπικά κανάλια. 


Η σιωπή μας συνενοχή μας. Ποιοί φταίνε για την κατάσταση αυτή;
Η αστυνομία του νομού Τρικάλων όπως και όλης της ελληνικής επικράτειας δεν αντιμετωπίζει τους τοξικομανείς ως αρρώστους αλλά σαν κοινούς εγκληματίες, μιλάμε για κατάχρηση εξουσίας και σωματικό έλεγχο σε δημόσιο χώρο που είναι αντισυνταγματικά. Οδηγούν τους τοξικομανείς για μισό γραμμάριο στα κρατητήρια σε πολλές περιπτώσεις με ξυλοδαρμούς και απειλές. Βάζουν τον συλληφθέντα να υπογράψει ότι θέλει ο αστυνομικός. Σε όλες τις περιπτώσεις οι δικηγόροι είναι γνωστοί δηλαδή ισχύει η κερδοσκοπία εις βάρος αρρώστων ανθρώπων. Πώς είναι δυνατόν όλες τις δικογραφίες περί ναρκωτικών να τις αναλαμβάνουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ δικηγορικά γραφεία και δικηγόροι; Γιατί ο τοξικομανής όταν τελειώσει η δικάσιμος θεωρείται ρουφιάνος και τσιράκι των αστυνομικών, γιατί δεν μιλάνε, γιατί δεν λένε την αλήθεια; 




Μετά αρχίζει ο γολγοθάς των τοξικομανών που ψάχνονται για ΟΚΑΝΑ. Δυστυχώς για τον νομό μας το πιο κοντινό ΟΚΑΝΑ είναι στη Λάρισα. Για να πάει ο τοξικομανής πρέπει να γραφτεί, και άν θα τον πάρουν. Στην καλύτερη περίπτωση θα μπει σε έξι μήνες επιτέλους στις λίστες του θανάτου. Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα. Τη πρώτη εβδομάδα που γράφεσαι στον ΟΚΑΝΑ πρέπει να πας κάθε μέρα για χορήγηση, και μετά τρεις φορές την εβδομάδα. Τα μεταφορικά έξοδα για Λάρισα στοιχίζουν 16 ευρώ, λεωφορείο και αστικό. Το ΚΤΕΛ Τρικάλων και μπράβο του δίνει έκπτωση 25%. Είναι ο μόνος παράγοντας στην τοπική κοινωνία Τρικάλων που βοηθάει έστω και με αυτή την ελάχιστη έκπτωση . Ο άλλος παράγοντας που βοηθάει οικονομικά τους τοξικομανείς είναι το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνει 640 ευρώ το δίμηνο, μπορεί να καθυστερεί λίγο αλλά τα δίνει. 


Χρειάζονται κάποια δημόσια έγγραφα και το πιο βασικό είναι η γνωμάτευση από ψυχίατρο του νομαρχιακού νοσοκομείου που ανήκει. Δυστυχώς για τα Τρίκαλα είναι ο κύριος Τσίγκας, εκμεταλλευτής αρρώστων ανθρώπων, ανθρώπων που θέλουν την γνωμάτευση για επαγγελματική αποκατάσταση ή γονέων που τα παιδιά τους είχαν κάποιο πρόβλημα και θέλουν θεραπεία (π.χ. λογοθεραπεία) ή ανθρώπων που με τη γνωμάτευση θα πάρουν κάποια χρήματα από κάποιο επίδομα. 


Στη γραμματεία όταν πας για ραντεβού δίνεις 5 ευρώ για να κλείσεις ραντεβού για μετά από 3 μήνες, και άν θέλεις πιο κοντινό ραντεβού δίνεις 50 ευρώ. Δεν συζητάμε για το άν έχεις ΑΝΑΓΚΗ να πάρεις φάρμακα, είναι κάθετος, σε διώχνει. Όταν είχε την ανάγκη ψήφων ο κύριος Τσίγκας στις περιφερειακές εκλογές είναι γνωστό ότι παρενοχλούσε τους ασθενείς του για να τον ψηφίσουν. 


Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ. 


ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. 


ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΑΚΑΝΘΟΣ


http://opyrakanthos.blogspot.com/2012/01/blog-post_09.html


http://dithen2010.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: