ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

μετά το βίντεο με τη κατασκευή ενόχων, η έφοδος της Δέλτα-ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια



Μεγάλη “επιχείρηση” των γνωστών τραπεζοτσολιάδων εχθές στα Εξάρχεια. Με αφορμή το σπάσιμο βιτρινών στα goody’s της Σόλωνος, δεκάδες πάνοπλοι προστάτες του πολίτη (των τραπεζών του πολίτη) εισέβαλαν στη περιοχή των Εξαρχείων και επιδόθηκαν στις γνωστές αγριότητες με εκφοβισμούς,βρισίδια, βασανισμούς και συλλήψεις πιτσιρικάδων. Για να μην ξεχνάνε ποια είναι η δουλειά τους έσπασαν και τις βιτρίνες γωνιακού καφενείου στην Τζαβέλα, έτσι, επειδή είναι με τον νόμο αυτοί και η βιτρίνα είχε παρανομήσει ξεκάθαρα.
Δεν προκαλεί έκπληξη στους κατοίκους της περιοχής αυτή η τακτική , η οποία έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις και παραπέμπει σε αντίποινα των Γερμανών επί κατοχής. Επίσης δεν προκαλεί έκπληξη η “ποιότητα” των υπηρεσιών προστασίας του πολίτη. Σε μια χώρα που είναι υπό την καθοδήγηση του ΔΝΤ, με μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση τεχνοκρατών και πολιτικών απατεώνων, αυτό που μένει ως πολιτική πρόταση είναι ο φόβος. Φόβος να κατέβεις στις πορείες. Φόβος να “αντιμιλήσεις” στα όργανα της τάξης, φόβος για αντίποινα, φόβος για βασανισμούς. Πως αλλιώς θα επιβάλλονταν τα οικονομικά μέτρα και η επίθεση στην εργασία; Φτάνουν καμιά 70.000 χιλιάδες αχρείοι (ο υψηλότερος αριθμός μπάτσων στην Ευρώπη μαζί με την Ιταλία) με τους ποιο στρατόκαβλους από αυτούς να είναι ζωσμένοι σαν αστακοί -και πωρωμένοι από ένα μείγμα συμφέροντος, ακροδεξιών ανοησιών και χουλιγκανισμού- για να βγει το “πλάνο”  της καπιταλιστικής τρομοκρατίας.
Το ενδιαφέρον είναι πως και άλλες φορές έχουν σπαστεί τζαμαρίες αλλά δεν είχαμε επιδρομές σαν και αυτές. Γιατί όμως τώρα;

Κοινή αίσθηση και εκτίμηση όσων έχουν βρεθεί στο δρόμο το τελευταίο καιρό για διαδηλώσεις, είναι ότι οι μπάτσοι είχαν “μαζευτεί” από τη κυβέρνηση ώστε να μην δοθούν αφορμές για να χαλάσει το “λαοφιλές” προσωπείο του Παπαδήμου. Επίσης είχαμε και αλλαγές στη κορυφή της ιεραρχίας τον ίδιο καιρό και μάλλον δεν είναι ασύνδετες και αυτές με την όλη προσπάθεια να βγει προς τα έξω ότι “το πράγμα δουλεύει” με τον Παπαδήμο. …
Έλα μου ντε που υπάρχουν και τα βίντεο όμως. Τα βίντεο που δείχνουν κατασκευές ενόχων στη διάρκεια συλλήψεων από τους άξιους συνεχιστές των ταγματασφαλιτών. Έλα μου ντε που αυτά τα βίντεο κάνουν το γύρο του ελληνικού ίντερνετ και όχι μόνο. Άραγε πόσο τυχαίο είναι που τις μέρες που αυτό το βίντεο κάνει το γύρο του ίντερνετ , πραγματοποιείται μια τέτοιας έκτασης επιχείρηση εκφοβισμού από τις ίδιες ομάδες που εμφανίζονται στο βίντεο;
Ας μη γελιόμαστε, είτε η βραδινή επιχείρηση έχει κάποια σχέση με το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας είτε όχι, αυτό το οποίο μένει είναι ένας ολόκληρος στρατός από αμόρφωτους, εξυπνάκηδες, wannabe Ράμπο, μάτσο αντράκλες ,χουλιγκάνια και εθνικόφρονες β’ διαλογής, πλήρως εξοπλισμένων και με παντελή απουσία σεβασμού στα στοιχειώδη γύρω από την ανθρώπινη ζωή, και το δικαίωμα να μην σου κατασκευάζει κάποιος κατηγορίες, να μην σε βασανίζει να μη σε βρίζει , και.. και…και .
Πουθενά στο δίκαιο και τους νόμους ακόμα και αυτής -της τόσο ακριβοθώρητης από ορισμένους- αστικής δημοκρατίας, δεν υπάρχει κάπου η πρόβλεψη για τιμωρία δια της βίας στο δρόμο από τα όργανα της τάξης προτού  κρίνει η αστική δικαιοσύνη ότι κάποιος είναι ένοχος. Και το να κλωτσάς πιτσιρικάδες βγάζοντας όλα σου τα απωθημένα δεν έχει καμιά σχέση με το αστικό δίκαιο για το οποίο σε πληρώνουμε να το “προστατεύεις” κιόλας.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώνω και να πληρώνουμε τα χουλιγκάνια που φωνάζουν “καλή χρονιά ρε μουνιά” και “ελάτε κότες”. Ας πάνε στην περίφημη αγορά εργασίας να δούμε αν θα είναι ευγενικοί ή όχι. Δεν χρειάζεται να επιβαρύνουν το κράτος του Παπαδήμου και του Παπουτσή με τη παρουσία τους, υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας, αν και νομίζω ότι για πολλούς από αυτούς “ιδιωτικός τομέας” σημαίνει νύχτα και μπραβιλίκια.
Καλές οι αυταπάτες περί “εκδημοκρατισμού” της αστυνομίας, αλλά αν δεν ξεκολλήσουμε από αυτές σύντομα θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα, θα μάθουμε και για άλλους βασανισμούς, θα πέσουμε ξανά από τα σύννεφα.
Η αστυνομία την κάνει τη δουλειά της και πολύ καλά. Η δουλειά της είναι να τρομοκρατεί, να βασανίζει, να επιβάλει το αστικό δίκαιο του ισχυρότερου και του φραγκάτου. Και την κάνει τη δουλειά της πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: