ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΤΡΙΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Την τελευταία του πνοή άφησε ο 49χρονος Σταύρος Σκοτινιώτης
2012-01-01 – 08:20:05
Μέσα στο πατρικό του σπίτι στην οδό Κυρίλλου στη Ν. Ιωνία άφησε την τελευταία του πνοή ο 49χρονος Σταύρος Σκοτινιώτης. Ο Σταύρος έμενε στο πλήρως εγκαταλειμμένο σπίτι του χωρίς θέρμανση, ρεύμα και νερό με μόνη παρέα του τα αδέσποτα της γειτονιάς και κανένα ποτηράκι κρασί. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες δεν έδωσε σημεία ζωής και οι γείτονες χθες το πρωί επισκέφθηκαν το σπίτι του, όπου και τον είδαν να κείτεται νεκρός. Ο 49χρονος είναι ο τρίτος άπορος μέσα σε ένα μόλις μήνα, που ξεχασμένος από την πολιτεία, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στη μοναξιά.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Μονάχος έζησε και μονάχος πέθανε ο 49χρονος Σταύρος Σκοτινιώτης. Χθες στη 1 περίπου μετά το μεσημέρι γείτονάς του που επισκέφθηκε το εγκαταλειμμένο σπίτι του δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο Σταύρος δεν ήταν στη ζωή.
Ο 49χρονος γιος του πιο γνωστού κουρέα στη Ν. Ιωνία του Τριαντάφυλλου Σκοτινιώτη, μετά από τις περιπέτειες που είχε στα καράβια όπου είχε μπαρκάρει, επέστρεψε στη γενέτειρά του και από τότε απομονώθηκε από τους συγγενείς τους αλλά και από τον κόσμο.

Είχε πολλά χρόνια να εργαστεί, ήταν ευαίσθητος ο Σταύρος, λένε οι γείτονές του οι οποίοι τον πρόσεχαν και του προσέφεραν τροφή. Ο 49χρονος έκανε βόλτες στις γειτονιές της Ν. Ιωνίας κι επισκεπτόταν συχνά ταβέρνες για να πιει ένα ποτηράκι κρασί ή τσίπουρο, που μαζί με τα αδέσποτα της γειτονιάς ήταν οι παρηγοριές του.
Την ημέρα των Χριστουγέννων ο Σταύρος την πέρασε στο σπίτι μιας γειτόνισσάς του, καθώς στο σπίτι του δεν υπήρχε θέρμανση, ρεύμα και νερό, ενώ η στέγη στο προθάλαμο του σπιτιού του είχε ξηλωθεί με αποτέλεσμα το σπίτι να θυμίζει ψυγείο.
Παρ’ όλα αυτά ο Σταύρος δεν έφευγε από το πατρικό του σπίτι. Μάζευε στρώματα και κουβέρτες για να μπορεί να αντέξει το κρύο. Σε ένα χαλασμένο ψυγείο είχε μερικά μπουκάλια με χύμα κρασί για να συνοδεύει το φαγητό που του έφερναν οι γείτονες.
Εδώ και τέσσερις – πέντε ημέρες όμως ο Σταύρος δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Δεν πέρασε από τους γνωστούς στη γειτονιά του, αλλά ούτε και από την ταβέρνα για να πάρει κρασί. Οι γείτονες πίστεψαν πως κάτι κακό είχε συμβεί. Χθες λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι ένας από τους γείτονες που φρόντιζαν το Σταύρο έφτασε στο σπίτι για να του δώσει φαγητό για να περάσει κι εκείνος λίγο ευχάριστα την Πρωτοχρονιά.
Η πόρτα όμως ήταν κλειστή και από το παράθυρο του υπνοδωματίου φαινόταν άδειο το στρώμα. Ο γείτονας του Σταύρου κοίταξε και από τα υπόλοιπα παράθυρα και τον είδε να κείτεται νεκρός μέσα στην τουαλέτα.
Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία, που έφτασε στο σπίτι του Σταύρου με τους αστυνομικούς να μένουν έκπληκτοι από τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες ζούσε ο 49χρονος.
«Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος που έμενε κάτω υπό άθλιες συνθήκες. Την ώρα που κάποιοι κάνουν Πρωτοχρονιά και ρεβεγιόν με χιλιάρικα άλλοι άνθρωποι πεθαίνουν. Κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα των απόρων και των αστέγων. Είναι θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους να μην μπορούν να ζήσουν. Οι περισσότεροι άστεγοι και άποροι είναι ευαίσθητοι άνθρωποι, χρειάζονται ειδική στήριξη από την πολιτεία», έλεγαν οι αστυνομικοί που βρήκαν τον Σταύρο νεκρό.
Στην είδηση του χαμού του Σταύρου στο σπίτι του συγκεντρώθηκε όλη η γειτονιά. Αμίλητοι οι γείτονες δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο Σταύρος έφυγε τόσο νέος και υπό τέτοιες συνθήκες. Ας είναι αυτός ο τελευταίος που φεύγει μόνος κι εγκαταλελειμμένος, ήταν το μόνο που ψιθύριζαν οι γείτονες.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
 http://www.taxydromos.gr/article.php?id=36572&cat=88

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχειτε... ο πρωθυπουργός μας σήμερα επισκέφτηκε τους αστεγους...