ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ

                         Ο λόγος για την Frontex και την Eurogendfor. 
Δύο κατασταλτικές ομάδες που φύτρωσαν από την σπορά ελέγχου και τρόμου της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Η Frontex διαχειρίζεται τα εξωτερικά σύνορα των κρατών-μελών, μέσω εκπαιδευμένων συνοριακών φυλάκων. Εκπαιδεύει άτομα, επιτηρεί σύνορα και στηρίζει τις “επιχειρήσεις επαναπατρισμού” στα πλαίσια της (εδώ γελάμε) μεταναστευτικής πολιτικής. Η Frontex έχει κατηγορηθεί για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρατουμένων μεταναστών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στο Φυλάκιο, στο Τυχερό, στις Φέρες και στο Σουφλί, όπου όχι μόνο συνωστίζονταν άνθρωποι αιτούντες άσυλο ή καλύτερη τύχη, μέσα σε κελιά, αλλά και χωρίς επαρκή τροφή και σε άθλιες συνθήκες, σαν να είναι ζώα. Ούτε κρεβάτια, ούτε κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, ούτε σεβασμός για γυναίκες και παιδιά. Φαίνεται πως η Frontex βλέπει τους ανθρώπους ως σκουπίδια.
Η έτερη ντροπή της Ε.Ε, ονομάζεται Eurogendfor και δυστυχώς πολλοί πολίτες της Ευρώπης δεν γνωρίζουν την ύπαρξή της καν, πόσο μάλλον τον σκοπό της. H εν λόγω ομάδα είναι στρατοχωροφυλακή που επεμβαίνει σε ένα κράτος με εντολή ΝΑΤΟ ή Ε.Ε, όταν υπάρχει γενικευμένη λαϊκή εξέγερση που δεν μπορούν να διαχειριστούν οι εγχώριες κατασταλτικές δυνάμεις. Είναι ένοπλο σώμα που χρησιμοποιεί και οχήματα μάχης και οι στρατιώτες του είναι εκπαιδευμένοι στην καταστολή πλήθους. H βάση βρίσκεται στην Β. Ιταλία και χθες βράδυ κυκλοφόρησαν φήμες πως αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με την διάψευση να έρχεται -περιέργως- γρήγορα από τις επίσημες αρχές. Η πληροφορία ως τώρα βρίσκεται “στον αέρα” και δεν μπορεί κανείς να την αποκλείσει, αλλά ούτε και να την δεχθεί ασυζητητί.

Το σίγουρο είναι ότι η χρονική συγκυρία αυτού του γεγονότος (;) κάθε άλλο παρά τυχαία πρέπει να θεωρηθεί. Να σημειωθεί ότι η Eurogendfor, συμμετείχε και στους πολέμους του Κοσόβου και του Αφγανιστάν. Οι αποφάσεις που έχουν υπογράψει οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. είναι επικίνδυνες για το παρόν και το μέλλον των λαών. Πέρα από αυτά τα σώματα τύπου Ες Ες, υπάρχει και ο Τρομονόμος, ο οποίος ψηφίστηκε με το πρόσχημα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και ήδη έχουν δρομολογηθεί και στην Ελλάδα νέες διατάξεις προς ψήφιση. Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο θα ποινικοποιείται η δημόσια έκφραση γνώμης, αν αυτή παρακινεί πλήθος ατόμων σε διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος. Αντιλαμβάνεστε πως ο όρος τρομοκρατία έχει αποτελέσει τον δούρειο ίππο των ελίτ για να να κατασκευάσουν θεσμικά εκτρώματα και στρατούς κατοχής. Όπως επίσης και τα παιχνίδια που παίζει η εξουσία με τις λέξεις και τα νοήματα.
Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι θα ονομάσουν “τρομοκρατία” και αν θα θεωρηθούν αδικήματα συγκεκριμένες ιδέες, κοινωνικές δράσεις και συλλογικοί φορείς. Όλοι θεωρούμαστε “επικίνδυνοι” με εντελώς αυθαίρετο τρόπο. Αν συνταχθεί όλο το πολιτικό σύστημα σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, με την συμμετοχή ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη, περιμένω ακόμη χειρότερα, ακόμη και την απαγόρευση των απεργιών και των διαδηλώσεων. Η δημόσια τάξη θεωρούν ότι απειλείται, όταν γίνονται διαδηλώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων.
H κυβέρνηση έχει αλλάξει ακόμη και τον νόμο που δεν θεωρούσε τρομοκρατία την δράση υπέρ της ελευθερίας, όπως επίσης και την άσκηση ατομικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Ο οποιοσδήποτε συλλαμβάνεται μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία του τρομοκράτη.
Προσπαθούν να φιμώσουν τους ανθρώπους. Να μην μπορεί κανείς να εκφραστεί καν. Θέλουν να μας οδηγήσουν σε αυτολογοκρισία. Αν εσύ πεις “να καεί το μπουρδέλο η Βουλή”, μπορεί να θεωρηθείς έωλα παρακινητής αδικήματος, άσχετα αν η φράση σου και μόνο συνηγορεί με οποιονδήποτε τρόπο στην πράξη.
Ο τρομονόμος μπορεί εύκολα να αποτελέσει πρόσχημα δίωξης όσων εκφράζουν ριζοσπαστικές και αιρετικές απόψεις. Επίσης ήδη η κυβέρνηση άλλαξε τον νόμο περί συνέρχεσθαι και πρόκειται να προβεί και σε άλλες αλλαγές. Εσκεμμένα αφήνουν αόριστα να εννοείται η παράνομη συμπεριφορά.
Ζούμε στην εποχή του Μεγάλου Αδελφού. Σώματα τήρησης της τάξης και νομοσχέδια που τοποθετούν τους πολίτες στην θέση του εν δυνάμει τρομοκράτη, βρίσκονται ακόμη στην αφετηρία τους. Όταν ψηφίζονταν το Ευρωσύνταγμα τουλάχιστον η αριστερά (έστω και αυτή) φώναζε για τις μελλοντικές συνέπειές του. Αν ξυπνήσουμε ένα πρωινό και ζούμε σε μια απόλυτα φασιστική Ε.Ε., με οθόνες μέσα στα σπίτια μας, ας μην αναρωτηθούμε έκπληκτοι, πως φτάσαμε ως εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: