ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Solar Wave: το οικολογικό καταμαράν στο Μεσολόγγι


Η HELMEPA είναι μία πρωτοβουλία ελλήνων ναυτικών και πλοιοκτητών που, με την υπογραφής μίας διακήρυξης αρχών και στόχων το 1982, δρα για τη καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης που προέρχεται από τα πλοία. Παράλληλα, προσπαθεί να δημιουργήσει μία περιβαλλοντική συνείδηση στη ναυτιλιακή κοινότητα χρησιμοποιώντας ως όπλο τη «πληροφόρηση, την επιμόρφωση και τη κινητοποίηση» από τον «πλοιοκτήτη μέχρι και τον τελευταίο ναύτη», όπως λένε οι ίδιοι.
Στα πλαίσια της δράσης της οργάνωσης, η HELMEPA ανέλαβε την πρωτοβουλία να «υποδεχθεί» το οικολογικό καταμαράν Solar Wave, που κάνει τον περίπλου της Γης χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια. Το πλοίο, στις 8 Ιουνίου, έχοντας διασχίσει τον Ισθμό της Κορίνθου, κατέπλευσε στο Μεσολόγγι όπου το υποδέχτηκαν μέλη του προγράμματος «Ναυτίλοι», μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ΜΜΕ και του επιχειρηματικού κόσμου. Ο κόσμος είχε τη τύχη να ξεναγηθεί στο καινοτόμο σκάφος, να πληροφορηθεί για τη λειτουργία του και να μιλήσει με το πλήρωμα για τους σκοπούς και την εμπειρία του ταξιδιού. Μετά τη παραμονή δύο ημερών, το Solar Wave αναχώρησε, στις 10 Ιουνίου,  σαλπάροντας προς το Ιόνιο Πέλαγος και τη Δυτική Ελλάδα.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη διαδρομή του καταμαράν και τη δυνατότητα επίσκεψης στο σκάφος μπορούν να επικοινωνήσουν  με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, στο 210 9343088ή μέσω email στο environment@helmepa.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: