ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αύξηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στην Ευρώπη


Μόνιμες διαστάσεις κινδυνεύει να λάβει το φαινόμενο του ρατσισμού στην Ευρώπη εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI).

Τα κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας ολοένα αυξάνονται στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI), που παρακολουθεί την εξέλιξη των ρατσιστικών κρουσμάτων στα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Επιτροπή συμπεραίνει στην ετήσια έκθεσή της για το 2010, ότι ο ρατσισμός δεν αποτελεί πλέον ένα περιθωριακό φαινόμενο, ενώ τονίζει ότι η ρατσιστική υστερία υποδαυλίζεται ακόμη και από πολιτικούς, που χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο, ξενόφοβα και αντιμουσουλμανικά κηρύγματα, ενώ καταφεύγουν και στη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, για τον αποκλεισμό θρησκευτικών μειονοτήτων από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, μετανάστες και πρόσφυγες από την Υποσαχάρια Αφρική έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας ενώ, υπερεθνικιστικές οργανώσεις υποκίνησαν εθνοτικές συγκρούσεις, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη είναι ο αυξανόμενος ρατσισμός εναντίον των Τσιγγάνων-Ρομά, ενώ εκφράζεται ο φόβος, μήπως οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον της πολυπολιτισμικότητας οδηγήσουν σε κατακερματισμό των ευρωπαϊκών κοινωνιών.



http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: