ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ποινικοποιούν και την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας

download-9-thumb-mediumΑπεργία πείνας, ημέρα 50ή. Η ζωή του πρόσφυγα από την Τουρκία Ερντογάν Τσακίρ κρέμεται από μία κλωστή. Από ένα κρεβάτι του Ασκληπιείου Βούλας, όπου μεταφέρθηκε την περασμένη Πέμπτη κι ενώ οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν, διεκδικεί με μέσο τη ζωή του, το αυτονόητο: την αξιοπρέπειά του. Αίτημά του να μην εκδοθεί στην Τουρκία, όπου πιθανόν να υποστεί άδικη δίκη και βασανισμούς.
Πιο δίπλα, ο συμπατριώτης του Μεχμέτ Γιαϊλά. Κατεβαίνει για δεύτερη φορά σε απεργία πείνας μέσα σε λίγες μέρες και μολονότι το αίτημα έκδοσής του έχει απορριφθεί. Παίζει τη ζωή του κορόνα γράμματα ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους του.

Πογκρόμ...


Οι δύο απεργοί μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο του Κορυδαλλού στο Ασκληπιείο με εισαγγελική εντολή. Κι ενώ η κατάστασή τους χειροτερεύει, στο προαύλιο του νοσοκομείου οι ελληνικές αρχές προσάγουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όποιον τους συμπαραστέκεται. Συγγενείς των δύο Τούρκων απεργών αλλά και αλληλέγγυοι, που βρίσκονται εκεί για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, οδηγούνται στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.
Χθες το πρωί αστυνομικοί που φρουρούν τους κρατουμένους που νοσηλεύονται στο Ασκληπιείο απείλησαν να συλλάβουν το γραμματέα του Σωματείου του νοσηλευτικού ιδρύματος, με πρόσχημα την ανακοίνωση αλληλεγγύης που αυτό έβγαλε προς υποστήριξή τους. Η τελευταία πληροφορία προέρχεται από το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε χθες το πρωί το νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και μέλη του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος επισκέφθηκαν τους δύο απεργούς πείνας, συνοδεία εκπροσώπου των «Γιατρών του Κόσμου» Γιάννη Μουζάλα και της γιατρού και συνδικαλίστριας της ΟΕΝΓΕ Ολγας Κοσμοπούλου. Στο πλευρό τους είχαν και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Ασκληπιείου.

Πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: