ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ανακοινώνεται η απόφαση για την υπόθεση του ΕΑ-Ολοι την Τετάρτη στον Κορυδαλλό

Στις 9 το πρωί της Τετάρτης 3 Απρίλη, στη σιδερόφραχτη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, θα ανακοινώσει την απόφασή του το τρομοδικείο που εδώ και ενάμιση χρόνο δικάζει την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα. Τη μέρα αυτή το δικαστήριο πρέπει να βουλιάξει από κόσμο και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το λόγο.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση, έχουμε γράψει αναλυτικά την άποψή μας πολλές φορές (τελευταία ήταν μετά την αγόρευση του εισαγγελέα). Το δικαστήριο ξέρει πολύ καλά τα ποινικά δεδομένα της υπόθεσης, γιατί η δίκη έγινε με πραγματικά μεγάλη άνεση. Για να φτάσει σ’ αυτά, όμως, θα πρέπει ν’ απαντήσει σ’ ένα πολιτικό δίλημμα, το οποίο είναι το ίδιο σε όλες τις δίκες που αφορούν την πολιτική δράση ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων: θα δικάσει σαν πολιτικό δικαστήριο σε διατεταγμένη αποστολή ή θα δικάσει ως ποινικό δικαστήριο που μένει μόνο σ’ αυτά που το αφορούν, δεδομένου ότι έχει αρνηθεί –με παρεμπίπτουσα απόφασή του– ότι δικάζει πολιτικά αδικήματα;



Αν δικάσει σαν πολιτικό δικαστήριο σε διατεταγμένη αποστολή, τότε όποια απόφαση κι αν πάρει, από την πιο σκληρή μέχρι την πιο ήπια, θα είναι μια απόφαση πολιτικής σκοπιμότητας. Αν μείνει στο ποινικό σκέλος, τότε θα απαλλάξει πανηγυρικά (πέρα από τη Μ. Μπεραχά) και τους Χ. Κορτέση, Β. Σταθόπουλο, Σ. Νικητόπουλο και Κ. Κάτσενο, ενώ στους διαφεύγοντες Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα και στον παρόντα Κ. Γουρνά θα επιφυλάξει μεταχείριση ανάλογη του πραγματικού ποινικού (σύμφωνα με το ισχύον αστικό δίκαιο) φορτίου που τους βαραίνει. Δηλαδή, όχι καταδίκη με βάση την ασφαλίτικη «γουρουνιά» του «διευθυντικού ρόλου» και όχι καταδίκη (οποιασδήποτε μορφής) για τις ενέργειες της οργάνωσης, για τις οποίες δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή ένδειξη (πόσο μάλλον απόδειξη) σε βάρος τους. Κι όταν έρθει η ώρα της ποινής, θα τους αναγνωρίσει (χωρίς να το ζητήσουν) το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων, γιατί γνωρίζει πολύ καλά το δικαστήριο, έχοντας τα μέλη του ΕΑ απέναντί του για πολλούς μήνες και ακούγοντας τις παρεμβάσεις τους, ότι τίποτα το ιδιοτελές, τίποτα το ποταπό δεν υπήρξε στη δράση τους.

Δεν περιμένουμε από αυτό το δικαστήριο να βγει έξω από το πλαίσιο του ισχύοντος δικαίου, να λειτουργήσει σαν λαϊκό δικαστήριο. Ως ποινικό δικαστήριο ζητούμε να λειτουργήσει. Ξέρουμε την υπόθεση όσο καλά την ξέρουν και οι δικαστές. Δεν υπάρχει για κανέναν το άλλοθι της άγνοιας ή της λειψής πληροφόρησης. Μόνο η πολιτική σκοπιμότητα μπορεί ν’ αλλάξει τον μονόδρομο της απόφασης, αν αυτή αντιμετωπιστεί με βάση το Ποινικό Δίκαιο. Επομένως, είτε οι δικαστές θα λειτουργήσουν ως μακρύ χέρι της Αντιτρομοκρατικής είτε θα λειτουργήσουν ως έντιμοι επαγγελματίες. Αισιόδοξοι για το δεύτερο δεν είμαστε, αλλά θα περιμένουμε την Τετάρτη για την τελική μας κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: