ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

"Ο Ερντογάν και το Επιτελείο υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Ουλούντερε"


Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν και το Γενικό Επιτελείο είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο των 34 αμάχων στο Ουλούντερε από βομβαρδισμό F-16 στα τουρκοιρακινά σύνορα, καταλήγει Έκθεση που δημοσιοποίησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP. 
Όπως αναφέρει η τουρκικη εφημερίδα Birgun ο βουλευτής του CHP κ. Λεβέντ Γκιόκ δήλωσε ότι η επίσημη έρευνα του περιστατικού από την Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης δεν διαπίστωσε στην Έκθεσή της τους υπεύθυνους διότι εμπλέκονται κορυφαίοι κρατικοί αξιωματούχοι.


Ο βουλευτής κ. Γκιόκ κατηγόρησε τους κρατικούς αξιωματούχους ότι κατακράτησαν πληροφορίες για το περιστατικό που έπρεπε να είχαν δώσει στην αρμόδια Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης και τόνισε ότι η Έκθεση της Επιτροπής της Εθνοσυνέλευσης «πρέπει να πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων».

Η αεροπορία είχε αναφέρει τότε ότι η επιδρομή έγινε μετά από πληροφορία πως δυνάμεις του PKK προετοίμαζαν επίθεση σε τουρκικές θέσεις.

Η επίθεση έγινε βράδυ σε ορεινό περάσμα μεταξύ του χωριού Ορτασού στο τουρκικό Ουλούντερε και του χωριού Χαφτανίν στην ιρακινή πλευρά των συνόρων.

Η περιοχή στην οποία έγινε η επιδρομή θεωρείται τόσο καταφύγιο Κούρδων ανταρτών όσο και διόδος για λαθρεμπόρους από το Ιρακ. Ήταν όμως και αρκετά σύνηθες, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, οι κάτοικοι των χωριών, απλοί πολίτες της περιοχής, να περνούν τα σύνορα για να αγοράσουν προϊόντα από την απέναντι πλευρά.

Να θυμίσουμε ότι η κούρδισα βουλευτής κ. Λεϊλά Ζανά έχει ζητήσει από πέρυσι τη συνδρομή της ΕΕ στη διερεύνηση της επίθεσης στο Ουλούντερε που έγινε τον Δεκέμβριο του 2011. Η βουλευτής ζήτησε από την ΕΕ να στείλει επιτροπή να διερευνήσει το θάνατο των 34 πολιτών.Σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η κ. Ζανά επέκρινε την Ευρώπη για την αποτυχία της να παράσχει καταφύγιο στον ηγέτη του ΠΚΚ Aμπντουλάχ Οτσαλάν.Είπε ακόμα ότι «η Ευρώπη έκανε ιστορικό λάθος που άφησε την Τουρκία να συλλάβει τον Οτσαλάν».

Στις αρχές του 2013 η τουρκικη εφημερίδα Μιλιέτ έγραψε ότι ο στόχος του αεροπορικού κτυπήματος στο Ουλούντερε στα τουρκο-ιρακινά σύνορα,φέρεται να ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του ΡΚΚ

Η εφημερίδα ανέφερε ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι στόχος των αεροπορικών βομβαρδισμών ήταν το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΡΚΚ Φεχμάν Χουσε'ί'ν και ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν είχαν ενημερωθεί για το κτύπημα, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν διαρροή της πληροφορίας προς την πλευρά του ΡΚΚ. 
 



diktiospartakos

Δεν υπάρχουν σχόλια: