ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ευτυχώς που διαβάζουμε τις ειδήσεις στο ίντερνετ


Η επίθεση στις Σκουριές, το χαζοκούτι και η Κου Κλουξ Κλαν 
Είδα πριν λίγο ένα δελτίο ειδήσεων μετά από μήνες. Ας το πω καθαρά: Πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που μπορούμε να διαβάζουμε πια τις ειδήσεις από το ίντερνετ. Χωρίς τα παράσιτα των δελτίων. «Κου Κλουξ Κλαν» χαρακτήρισε κάποιος δημοσιογράφος τους κουκουλοφόρους της Χαλκιδικής σε δελτίο ειδήσεων.
Ναι, το βίντεο είναι σοκαριστικό και η επίθεση άγρια, όμως ευτυχώς έχουμε 2013 και ακόμα και αν δεν ήξερες μέχρι σήμερα τι είναι «Κου Κλουξ Κλαν» να λίγα πράγματα  με το πάτημα ενός κουμπιού: «Με τον όρο Κου Κλουξ Κλαν (Ku Klux Klan, KKK) αναφερόμαστε κυρίως σε δύο διακριτές τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και υποστήριξαν το ιδεολόγημα της υπεροχής των λευκών έναντι των άλλων φυλών, τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία, καθώς και την αυτοχθονία.

Αυτές οι οργανώσεις χρησιμοποίησαν συχνά την τρομοκρατία, τη βία και πράξεις εκφοβισμού, για να καταπιέσουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες φυλετικές ομάδες».   Αυτό έκανε πάντα η τηλεόραση. Αθροίσματα με λάθος αποτελέσματα. Δάσος συν κουκούλα ίσον Κου Κλουξ Κλαν. Και φαντάζεσαι να είχαμε 1993; Ο κόσμος να ενημερωνόταν αποκλειστικά από την tv και την άλλη μέρα ο κοσμάκης να έλεγε «Είδατε την Κου Κλουξ Κλαν στην Χαλκιδική;» Έτσι γινόταν μέχρι την εμφάνιση του ίντερνετ. Ότι πει η tv. Βέβαια και σήμερα για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου το ίδιο είναι, όμως όλο και περισσότεροι στο μέλλον θα γυρίζουν την πλάτη σε αυτό το ηλίθιο «κουτί». Αναγκαστικά. Το ποτάμι (της ενημέρωσης) δεν γυρίζει πίσω.   
Υ. Γ Ποιο Ραδιοτηλεοπτικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: