ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Όλα τα νεώτερα για χαράτσι ακινήτων-ΔΕΗ λεπτομερώς: Νέα τροπολογία για το τέλος ακινήτων. Μόνο μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών (αρμόδια Εφορία) θα κόβεται το ρεύμαΠροθεσμία 6 μηνών, αντί για 80 ημέρες που ίσχυε έως σήμερα. Κίνδυνοι κατάσχεσης σπιτιών. Πολλές οι οργανωμένες νομικές προσφυγές κατά ΔΕΗ. Εναλλακτικές λύσεις..


Διαβάστε όλη την ανάρτηση προσεκτικά.
Η έκβαση αυτή υπάρχει λόγω Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.
Παρατηρούμε πως ο εν λόγω νόμος (όπως και άλλοι παρόμοιοι) είναι φτιαγμένος “πρόχειρα”, “στο πόδι”,
γι΄αυτό και γίνονται συνεχείς ρυθμίσεις & τροπολογίες. “Σε μια νύχτα” στήθηκε, απ΄ότι βεβαίωσαν και αρμόδιοι του ίδιου του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και ειδικοί που ασχολούνται με το θέμα.
Αυτό που είναι απορίας άξιο είναι πώς αυτό το κράτος έχει πια γεμίσει με ειδικούς & συμβούλους, που αντί να εφαρμόζουν ένα κράτος δικαίου & προνοίας για τους πολίτες, συνεχώς σκαρφίζονται τρόπους “πώς θα μας τα πάρουν”. Πχ, είδαν πως δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι 390.000 νοικοκυριά (500.000 κατά άλλους) κι εφαρμόζουν τροπολογία όπου δεν θα γλιτώνει κανείς. Όποιος δεν πληρώνει θα απειλείται με κατάσχεση του σπιτιού του κάποια στιγμή.
Μαθαίνουμε πως έφτασε χαράτσι μέχρι και σε στάβλους, που είχαν 1 λάμπα για τα πρόβατα (δείτε παρακάτω)…
Δεν χρειάζονται ενθουσιασμοί, γιατί όσο “αθώα” κι αν δείχνει η νέα τροπολογία,

εγκυμονεί φόβο κατάσχεσης του σπιτιού (από την Εφορία πια).
Σκοπός θα πρέπει να είναι η καθολική κατάργηση του άδικου αυτού φόρου,
που ουσιαστικά αναγκάζει τον κόσμο να πληρώνει νοίκι μέσα στο ίδιο του το σπίτι
και δεν αφήνει κανέναν μας να ανασάνει …
*Γενικές οδηγίες παρακάτω
**Τσεκάρετε το τελευταίο σχόλιο της ανάρτησης.
Εκεί θα περνάμε νεώτερα & τελευταίες ενημερώσεις.
*                            *                               *
Μόνο μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα κόβεται το ρεύμα σε ιδιοκτήτες που δεν έχουν καταβάλλει το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με την ίδια τροπολογία δίνεται προθεσμία 6 μηνών, αντί για 80 ημέρες που ίσχυε έως σήμερα, για την αποπληρωμή του τέλους ακινήτων.

Έτσι πλέον μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών, τα στοιχεία του οφειλέτη θα μεταφέρονται από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα δίνει στον φορολογούμενο προθεσμία άλλων δύο μηνών προτού του κόψει το ρεύμα.
Με άλλη διάταξη εξαιρείται από το τέλος ακινήτων το 17% της επιφάνειας των ενοικιαζόμενων δωματίων, ενώ ορίζεται ότι για να τύχουν της έκπτωση οι πολύτεκνοι δε θα πρέπει το συνολικό οικογενειακό τους εισόδημα να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Πηγή:  skai.gr

—————————————————————————————————————————————————-
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: Τέλος Ακινήτων: Δεν κόβεται το ρεύμα χωρίς εντολή του υπ. Οικονομικών
από ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.oxidiodia.gr 0:57, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
Μια μεγαλη νικη του κινηματος. Κανενας εφησυχασμος. Θα προσπαθησουν να τα παρουν αλλιως. Οπλο μας η ενοτητα. Θα γραφτει αργοτερα κειμενο με οτι νεοτερο και εναν συντομο απολογισμο.*
στα sites των ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που θα βρείτε παρακάτω.
Θα έχουμε κι εμείς εδώ στους ΣχΣ το νου μας να περάσουμε ενημερώσεις.)

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ-Τέλος Ακινήτων: Δεν κόβεται το ρεύμα χωρίς εντολή του υπ. Οικονομικών

Οπως γραφουν και τα καθεστωτικα ΜΜΕ:
Τέλος Ακινήτων: Δεν κόβεται το ρεύμα χωρίς εντολή του υπ. Οικονομικών.
Ελαστικοποιείται η εφαρμογή του νόμου με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Μόνο μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα κόβεται το ρεύμα σε ιδιοκτήτες που δεν καταβάλλουν το τέλος ακινήτων, όπως προβλέπεται στην τροπολογία του υπουργείου που κατατέθηκε στη Βουλή.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους δεν καταβάλουν το τέλος και ουσιαστικά το καθεστώς εφαρμογής του νόμου θα είναι πιο ελαστικό.
Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον καθεστώς η προθεσμία για την εξόφληση του τέλους ήταν 80 μέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: