ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Με κάρο σκουπιδιάρικο ....

«Σαν αποθάνω φίλε μου έρχετ’ Αστυνομία,
με κάρο σκουπιδιάρικο και κάνει την κηδεία».

Αυτoύς τους στίχους τραγουδούσε ο Αντώνης Καλυβόπουλος στον "Πρεζάκια" του Γιοβάν Τσαούς. Σήμερα δεν χρειάζεται κανένας να είναι εξαθλιωμένος πρεζάκια για να βρεθεί λίγο πριν γίνει μεζές στα σκουλήκια στα αζήτητα. Αρκεί να είναι θύμα της δολοφονικής οικονομικής πολιτικής, για τα λαϊκά στρώματα, που εφαρμόζει το εγκληματικό δίδυμο συγκυβέρνησης-τρόικας.  Το μόνο που άλλαξε από την εποχή που περιγράφει ο Γιοβάν Τσαούς είναι ότι σήμερα τον ρόλο της αστυνομίας αναλαμβάνουν οι δήμοι.


«Μετά από τρία χρόνια συνεχόμενης επιβολής φόρων και μειώσεων μισθών, δε έχει μείνει τίποτα όρθιο.
Οικογένειες δεν μπορούν ούτε να θάψουν τους νεκρούς τους!
Νεκροί κείτονται σε θαλάμους δημόσιων νοσοκομείων έως ότου αναλάβει ο δήμος  την ταφή τους…
», δηλώνει Ελληνίδα ιδιοκτήτρια γραφείου Τελετών στην βρετανική εφημερίδα The Guardian σε ένα άρθρο που περιγράφει την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εργαζόμενος λαός εξαιτίας της ολομέτωπης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι κεφαλαιοκράτες στον κόσμο της εργασίας.
 Δυστυχώς στον μόνιμο ταξικό αγώνα η αστική τάξη κερδίζει σε όλα τα μέτωπα, σπρώχνοντας τα λαϊκά στρώματα στην ανέχεια, στην φτώχεια και στην μιζέρια.  Και πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την απορία που εκφράζει στην ίδια εφημερίδα νεαρός Ελληνας προγραμματιστής λέγοντας: «Προσωπικά εκπλήσσομαι που δεν έχει ξεσπάσει επανάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: