ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο θαυμαστός κόσμος των Dead Can Dance στην Ελλάδα....


Ο θαυμαστός κόσμος των Dead Can Dance....
ramnousia.com


Την περασμένη Παρασκευή, το Ramnousia βρέθηκε στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη για τη συναυλία των Dead Can Dance.

Μαγικός χώρος, μαγική ατμόσφαιρα, μαγική (αλλά κρύα) βραδιά....

Ήταν από τις συναυλίες που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από το ευρύ κοινό. Ίσως να φταίει το ύφος και το μουσικό χρώμα των DCD, που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο Αρχαίες Μεσαιωνικές και Γοτθικές Μελωδίες, με σύγχρονους ηλεκτρονικούς ήχους.

Σημείο αναφοράς; Φυσικά η φωνή του Brendan Perry και η αξεπέραστη, μοναδική, μαγική φωνή της Lisa Gerrard...Όσοι έχουν ακούσει studio ηχογραφήσεις, ίσως ν' απορήσουν με το χρώμα της φωνής. Μοιάζει να μην είναι πραγματική. Και όμως είναι....

Πάντοτε είχα την απορία, εάν όντως η φωνή αυτή ακούγεται με τον ίδιο συγκλονιστικό τρόπο και σε μία συναυλία. Τελικά η απορία μου λύθηκε. Δεν νομίζω ότι υπήρχε άνθρωπος μέσα στο θέατρο που να μην συγκλονίστηκε ακούγοντας ζωντανά το The Host of Serapheim.


ramnousia.com
Νομίζω ότι τέτοιες φωνές, σε κάνουν να μετουσιώνεις όλες σου τις σκέψεις σε ενέργεια για το κορμί σου. Δεν ξέρω εάν αυτός ο κανόνας λειτούργησε μόνο σ΄ εμένα, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα πως όλες οι σκέψεις που με απασχολούσαν εκείνη την ημέρα, εξαφανίστηκαν τη στιγμή που έπιασε το μικρόφωνο η  Lisa Gerrard.

Και το ταξίδι, έστω και μοναχικό, μόλις είχε ξεκινήσει....

RAMNOUSIA 







Δεν υπάρχουν σχόλια: