ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Έκτακτη Εισφορά / Πρόνοια για ανέργους


Πρωτοβουλια Ανεργων Περιστεριου
Το παρακάτω μήνυμα μας το έστειλε ένας φίλος. Το ανεβάζουμε για να το έχουν υπόψη όσοι απολυμένοι είχαν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες το 2010 ή 2011. Ελπίζουμε να συμβάλλουμε ώστε να γίνει γνωστό το πρόβλημα και να υπάρξει κάποια ρύθμιση. Ελπίζουμε βέβαια να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο και να μην ισχύσει καθόλου η έκτακτη εισφορά, αλλά σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι σοβαρό και αξίζει να προβληθεί.

"Καλημέρα,

Σας γραφω για ένα θέμα για το οποίο νομίζω ότι αξίζει να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας και να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια μήπως και εισακουστούμε.
 
Με την επικείμενη φορολόγηση - έκτακτη εισφορά - επί των εισοδημάτων του 2010 (και των επομένων ετών) θα επιβαρυνθούν εκτός των άλλων και όσοι εξ ημών είχαν την ατυχία να απολυθούν μέσα στο 2010 ή στο 2011. Η κατηγορία αυτή ενώ παρουσιάζει εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες για το 2010 (και ανάλογα με το χρόνο απόλυσης και για το 2011 και τα επόμενα) δεν εχουμε την δυνατότητα να αναπληρώσουμε το εισόδημά μας και είμαστε σε ιδιαίτερα δυσχαιρή θέση.
 
Παράδειγμα: Αν κάποιος απολύθηκε προς το τέλος του 2010 ή το 2011 έιναι πιθανό να δηλώνει εισόδημα (για το 2010 και το 2011) ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΕΣ υπηρεσιες και μόνο άνω των 12.000 ευρώ.  Αυτός θα επιβαρυνθεί και με έκτακτη εισφορά !!! ενώ δεν έχει εισόδημα πλέον (εφόσον παραμένει άνεργος)

θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική μέριμνα για την παραπάνω κατηγορία (δυστυχώς δεν είναι μικρή) ώστε να μην προκύψει επιπλέον επιβάρυνση λόγω της έκτακτης εισφοράς. Ενδεχομένως η κάρτα ανεργίας θα μπορούσε να αποτελέσει τεκμήριο εξαίρεσης από την έκτακτη εισφορά τουλάχιστον για το έτος/έτη στο οποίο υπάρχει αποδεδειγμένη ανεργία.

Τα παραπάνω έχουν σταλεί -μέσω mail- :
 
- σε πολλά ειδησιογραφικά sites και εφημερίδες
- στους υπουργούς οικονομικών & εργασίας (πρώην και νυν)
- σε 130 περίπου βουλευτές όλων των κομμάτων
 
Δυστυχώς η ανταπόκριση ήταν ελάχιστη (απάντησαν 2 βουλευτές ότι θα κάνουν κάτι και η γραμματές του προηγούμενου Υποργού Οικονομικών ότι θα υπάρχει σχετική μέριμνα στο νόμο)


Φιλικά

ΓΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: