ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ακραία όξυνση της Κρατικής Καταστολής: Πλαστικές σφαίρες και "πυροβόλα" νερού,


  Ακραία όξυνση της Κρατικής Καταστολής: Πλαστικές σφαίρες και "πυροβόλα" νερού, αλλά και περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο σχεδιάζει η Κοινοβουλευτική Χούντα του ΠΑΣΟΚ

Πραγματικά, οι υπουργοί της πιο μισητής κυβέρνησης φαίνεται ότι υιοθέτησαν το κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου για να μην πάνε διακοπές και να επιταχύνουν τους ρυθμούς επιβολής των πρωτόγνωρων αντιλαϊκών ρυθμίσεων. Η βιάση τους αυτή δικαιολογείται από το γεγονός ότι το τοπίο τον Σεπτέμβρη θα μυρίζει μπαρούτι: απολύσεις ακόμη και στο δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, άγρια φορολογία και νέες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, αντιδραστικές τομές στην εκπαίδευση είναι μόνο μερικά από τα μέτωπα που θα δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα όλων.

Ήδη καταμεσής του καλοκαιριού, η βίαιη επίθεση στο κίνημα των Αγανακτισμένων με αιχμή του δόρατος την Αστυνομική Κατάληψη της πλατείας Συντάγματος, η συντονισμένη εκστρατεία ολόκληρου του αστικού κατεστημένου -κυβέρνησης, ΜΜΕ, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εμπορικού Κόσμου και Τουριστικής Βιομηχανίας- κατά των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ, η εφαρμογή του τρομοκρατικού νόμου με τις γνωστές εξοντωτικές ποινές, αποτελούν πρόβα τζενεράλε του ακραία αυταρχικού τρόπου δράσης ολόκληρου του αστικού κατεστημένου.

Στο πλαίσιο επομένως της γραμμής σκλήρυνσης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, προετοιμάζεται το κλίμα για την αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των διαδηλωτών με πλαστικές σφαίρες, αλλά και τοποθέτηση καμερών στα περιπολικά και η λειτουργία μηχανισμού ψυχολογικής στήριξης των ένστολων (!) όπως εξήγγειλαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ενώ θέτουν και ζήτημα περιορισμού των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας!

Αναλυτικά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει στην εγκατάσταση, μέσων βιντεοσκόπησης πάνω στα περιπολικά οχήματα και τις μηχανές των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Χρήστος Παπουτσής εξήγησε ότι στόχος του μέτρου αυτού είναι αφενός να προστατευθεί η Ελληνική Αστυνομία από «κακοπροαίρετες καταγγελίες» και αφετέρου για την προστασία από φαινόμενα αστυνομικής βίας! Αναφορικά με τον περιορισμό των διαδηλώσεων δήλωσε ότι: «Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο του συνέρχεσθαι όχι με την έννοια του περιορισμού του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος, αλλά με τρόπο ώστε η άσκηση του δικαιώματος αυτού να μην παραλύει κάθε φορά το κέντρο της Αθήνας».

Επίσης σημείωσε ότι " Προωθείται η διαφοροποίηση των κανόνων εμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι έχουν εξελιχθεί και οι μέθοδοι έκνομων ενεργειών. Στους κανόνες αυτούς θα περιληφθεί και η διάκριση της πρωτογενούς βίας και της παραγώγου βίας" και για τον λόγο αυτό σημείωσαν ότι "Η διεθνής εμπειρία αλλά και ο προβληματισμός που διατυπώνεται από τους βουλευτές, υποχρεώνει το Αρχηγείο να εξετάσει το θέμα της χρήσης δακρυγόνων, νερού και πλαστικών σφαιριδίων.

Η πασοκική χρήση του εκσυγχρονισμού επανέρχεται ξανά για να εξωραΐσει την κυβερνητική επιλογή περιορισμού και κατάργησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι. Όπως ξανά και ξανά έχει επαναλάβει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ευ.Βενιζέλος η έκτακτη ανάγκη στην οικονομία απαιτεί την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης και στην πολιτική.

Η κυβέρνηση επομένως προκειμένου να εφαρμόσει τις αντεργατικές και αντικοινωνικές επιλογές της και να περιφρουρήσει τις προβλέψεις των Μνημονίων αδίστακτα Απαγορεύει την αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής και θέτει εκτός νόμου τους κοινωνικούς αγώνες. Πλέον ο εσωτερικός εχθρός, ο αγωνιζόμενος κόσμος της εργασίας θα έχει να αντιμετωπίσει τα αστυνομικά σκυλιά, τις πλαστικές σφαίρες, τις αστυνομικές Αύρες με αντλίες νερού ή όχι, τις κάμερες που θα είναι παντού και θα καταγράφουν τα πάντα εξασφαλίζοντας το fair play της αστυνομικής καταστολής, που πλέον θεωρούνται απαραίτητο συμπλήρωμα στο χημικό πόλεμο που διεξάγουν τα ΜΑΤ με τα καρκινογόνα δακρυγόνα-ασφυξιογόνα!

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ενσωματώνει τη διεθνή εμπειρία των συναγωνιστών της στη Σοσιαλιστική Διεθνή που ηγούνταν σε Αίγυπτο-Τυνησία-Λιβύη και αιματοκυλούν τον λαό της Συρίας. Η ανάγκη Ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της τίθεται ως πρώτος στόχος των κοινωνικών κινημάτων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: