ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Είμαστε όλοι καπετάνιοι του Juliano!



Φαίνεται ότι τα σαμποτάζ, τα γραφειοκρατικά προσκώματα, η υπουργική απαγόρευση, δεν επαρκούν για να σταματήσουν όλα τα σκάφη του “Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ – Ας παραμείνουμε άνθρωποι”. Μετά την σύλληψη, κράτηση, ταλαιπωρία, παραπομπή σε δίκη και τελικά αθώωση του Αμερικανού καπετάνιου John Klusmire, ο Θοδωρής Μπούκας, ο Έλληνας καπετάνιος του σκάφους “Juliano”, έλαβε δύο κλήσεις σε απολογία από το Λιμεναρχείο Χανίων για δύο “παραπτώματα” (για μη απάντηση στο VHF και για “παρακώλυση” της ευταξίας του παλαιού λιμανιού των Χανίων) και μια τρίτη κλήση για μαρτυρική κατάθεση (επίσης για μη απάντηση στo VHF σε άλλη εξώφθαλμα ανυπόστατη περίσταση) η οποία μπορεί να μετατραπεί σε κατηγορητήριο.
Ο Λιμενάρχης Χανίων κ. Δασκαλάκης, συμμορφούμενος προς τους πολιτικούς εντολείς του, έχει το θράσος να εγκαλεί τον καπετάνιο του “Juliano” με παντελώς ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες, που διαψεύδονται από μαρτυρίες, φωτογραφίες και καταγεγραμμένες στο VHF συνομιλίες του σκάφους με το Λιμεναρχείο Χανίων. Εμείς δεν πρόκειται να ασχοληθούμε μαζί του, είναι όμως υπόλογος απέναντι στον χανιώτικο λαό που στήριξε ένθερμα και συνεχίζει να στηρίζει, τόσο την αποστολή, όσο και την παλαιστινιακή υπόθεση.
Είναι προφανές ότι οι διοικητικές προκαταρκτικές ενέργειες κατά του Θοδωρή Μπούκα, καθώς και η προσπάθεια να στηθεί κατηγορητήριο εναντίον του, αποτελούν μια ακόμη μεθόδευση υπονόμευσης της αποστολής, αφού στην περίπτωση δυνατότητας συνέχισης του ταξιδιού του “Juliano” και εκκρεμούσης της διοικητικής ενέργειας, ο Θ. Μπούκας δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να βρίσκεται στο πηδάλιο του σκάφους. Ταυτόχρονα αποτελεί μέρος του σαφούς σχεδίου κατατρομοκράτισης των καπετάνιων ενόψει των επόμενων αποστολών αλληλεγγύης στη Γάζα.
Τέλος πρόκειται για μια εκδικητική τακτική των ελληνικών αρχών -για λογαριασμό των ισραηλινών-, για μια προσπάθεια πρόκλησης επαγγελματικής ζημιάς ενάντια στους καπετάνιους που στο παρελθόν συμμετείχαν σε αποστολές αλληλεγγύης κρατώντας μια στάση αξιοπρέπειας και ευθύνης. Ο Θοδωρής Μπούκας, ο καπετάνιος του σκάφους “Σφενδόνη” στην περσινή αποστολή, είχε τραυματιστεί από τους Ισραηλινούς κομάντος στην προσπάθειά του να συνεχίσει να διευθύνει με ασφάλεια το σκάφος την ώρα της επίθεσης, ενώ είχε καταθέσει τα όσα είχε υποστεί στην αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Ας μην περνάει από το μυαλό ορισμένων να κινηθούν κατά του Θοδωρή Μπούκα. Ο καπετάνιος του “Juliano” δεν είναι μόνος του. Στεκόμαστε στο πλευρό του και θα απαντήσουμε σε κάθε προσπάθεια πιθανής δίωξής του. Ας μην το τολμήσουν! Είμαστε όλοι καπετάνιοι του “Juliano”! Οι 11 συνεπιβαίνοντες μαζί του στη θάλασσα και δεκάδες χιλιάδες άλλοι στην ξηρά!
Οι 11 συνεπιβαίνοντες με το Θοδωρή Μπούκα στο “Juliano”
Jabar Amin
Maria Pia Boethius
Leo Gabriel
Stellan Vinthagen
Ναϊμ Ελγαντούρ
Aνθή Καραγγελή
Γιώργος Καρατζάς
Ορέστης Κολοκούρης
Γιάννης Μπουλέρος
Τάκης Πολίτης
Λουκάς Σταμέλλος
Μεταφέρει η Anakata-dyomenh από http://www.freedomflotilla.eu.

Δεν υπάρχουν σχόλια: