ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Φωτιά στα ασφάλιστρα

Με καινούργιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων και μηχανών, θα υποδεχθεί όλους τους οδηγούς το νέο έτος. Οι αυξήσεις θα κυμανθούν στο περίπου 5%.


Σε νέες αυξήσεις τόσο στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων όσο και των μοτοσικλετών προχωράνε από την ερχόμενη χρονιά, οι ασφαλιστικές εταιρείες. Οι αυξήσεια θα κυμανθούν στο 4% με 5%, ωστόσο σε κάποιες άλλες κατηγορίες ασφαλίστρων ενδεχομένως να μειωθούν.

Ως ο κύριος λόγος για αυτήν την αύξηση, προβάλλεται η άνοδος του ΦΠΑ στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις οπότε και θα συμβάλλουν στην επιβάρυνση του ασφαλίστρου.

Παράλληλα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η δημιουργία συστήματος συντάξεων όπου ο καθένας πολίτης θα έχει τον δικό του αποταμιευτικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό. Τούτο προβλέπεται να γίνει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί πως σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία, τα ελάχιστα ποσά της υποχρεωτικής ασφάλισης, αναπροσαρμόζονται εκ νέου από 1ης Ιανουαρίου 2011 και καθορίζονται στα 750.000 ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και 750.000 ευρώ ανά ατύχημα σε περίπτωση υλικής ζημιάς, ενώ από την 1η Ιουνίου 2012 τα παραπάνω ποσά ανεβαίνουν στο 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και σε 5 εκατ. ευρώ ανά ατύχημα.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: