ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν οι 6 στους 10 Αμερικανούς

Αρνητική γνώμη για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν εκφράζει σχεδόν το 60% των Αμερικανών σε δημοσκόπηση που δίνεται στη δημοσιότητα μόλις λίγες ώρες πριν ανακοινώσει η αμερικανική κυβέρνηση την έκθεση προόδου για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Σήμερα επίσης αναμένεται ο Μπαράκ Ομπάμα να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, παρουσιάζοντας τη νέα του στρατηγική.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο Langer Research Associates για το ABCNews/Washington Post η δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης έχει αυξηθεί από τον Ιούλιο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στο 34% φτάνει το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι “αξίζει τον κόπο” αυτός ο πόλεμος.

Οριακή είναι η απόκλιση μεταξύ εκείνων που διατυπώνουν θετική κρίση (45%) σχετικά με τη διαχείριση του πολέμου από τον Μπαράκ Ομπάμα, έναντι εκείνων (46%) που δεν εγκρίνουν τις μεθόδους του. Το 54% των Αμερικανών, τέλος, τάσσεται υπέρ του σχεδίου του για την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν εντός του 2011, έναντι 39% πέρυσι.

Οι αρνητικές γνώμες για τον πόλεμο του Αφγανιστάν έφτασαν για πρώτη φορά το επίπεδο δυσαρέσκειας που είχε σημειωθεί απέναντι στον πόλεμο του Ιράκ καταγράφοντας τότε ιστορικό ρεκόρ αντιδημοφιλίας της κυβέρνησης Μπους κατά τη δεύτερη προεδρική του θητεία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η έκθεση προόδου του Λευκού Οίκου για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αναφέρει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις καταγράφουν νίκες απέναντι στους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα οι οποίες ωστόσο χαρακτηρίζονται “ευάλωτες και αντιστρέψιμες”. Ενώ με σκεπτικισμό αντιμετωπίζεται το σχέδιο του Ομπάμα για την εκκίνηση της αποχώρησης εντός του 2011.

Πολύνεκρες εκρήξεις

Δεκατέσσερις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο στο δυτικό Αφγανιστάν από όπου περνούσε μικρό λεωφορείο, όπως ανακοίνωσε κυβερηντικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Σακίφ Μπεχρουζιάν, η βόμβα εξερράγη στην περιοχή Κέσ-ε Κόχνα της επαρχίας Χεράτ κοντά στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν. Όπως είπε, τα θύματα πιθανολογείται ότι ανήκαν στην ίδια οικογένεια που βρισκόταν καθ'οδόν για να παραβρεθεί σε αρραβώνα.

Νωρίτερα σήμερα, τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: