ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ελπιδοφόρο μήνυμα: Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε!
Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, σε παρέμβασή του σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο μίλησε για την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-αστικών κυβερνήσεων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το ελπιδοφόρο μήνυμα των εργαζομένων στην Ελλάδα προς τους λαούς της Ευρώπης.



Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε τα εξής:
«H ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη μέλη της, έχει πάρει χαρακτήρα πολέμου ενάντια σε θεμελιώδη μισθολογικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κατάκτησε με πολύχρονους σκληρούς αγώνες η εργατική τάξη. Μαζική ανεργία, φτώχεια, κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δραστική μείωση των μισθών και των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση των βαριών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας της πρόνοιας, αύξηση του ΦΠΑ, λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων κατά 25% στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα για τους εργαζόμενους. Ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και της ακίνητης περιουσίας.
Ένταση του αυταρχισμού, αγριότητα της καταστολής σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος Χαρακτηριστικά, επιβολή του επαίσχυντου μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών ναυτεργατών στην Ελλάδα, κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε βάρος των απεργών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ισπανία, χτύπημα των μαθητών και των φοιτητών στη Αγγλία και γενικότερα αμφισβήτηση θεμελιωδών πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών των εργαζομένων
Την ίδια ώρα πακτωλός επιδοτήσεων και προκλητικές φοροαπαλλαγές, κέρδη ακόμη και στη φάση της καπιταλιστικής κρίσης για τους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις μοναδική ελπίδα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας είναι η κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, λαϊκή αντεπίθεση, ενδυνάμωση της αντιμονοπωλιακής - αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας, για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.
Η πανεργατική απεργία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα στις 15 Δεκέμβρη στην Ελλάδα εκπέμπει το ελπιδοφόρο μήνυμα ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: