ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλην την χώρα

Λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλην την χώρα
Ταφόπλακα βάζει η κυβέρνηση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αφού πλέον τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος Γεωργιάδη που ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κλείνοντας τα πολυιατρεία του οργανισμού.Από τη Δευτέρα δε θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι ενώ 8.500 γιατροί, υγειονομικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα. Με την δικαιολογία ότι  «τα πολυϊατρεία ήδη υπολειτουργούν καθώς οι γιατροί απεργούν από τις 25 Νοεμβρίου», ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός  έδωσε ήδη εντολή να μπει λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία.Απαντώντας γιατροί και προσωπικό των πολυιατρείων του οργανισμού, περιφρουρούν σε αρκετές περιπτώσεις τις κτηριακές εγκαταστάσεις και καλούν τους πολίτες σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα οπότε και έχουν διορία να παραδώσουν τα κτήρια.


Πριν καλά καλά ψηφιστεί ο νόμος για το ΠΕΔΥ και τον νέο ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε εντολή για άμεση μεταφορά όλων των υλικών των μονάδων.
Ειδικότερα, ως τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει γίνει όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν.
Στους κόλπους των γιατρών αλλά και των εργαζομένων επικρατεί έντονη αναστάτωση ενώ οι γιατροί  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.
Ο ιατρικός κόσμος όλης της χώρας είχε προειδοποιήσει ότι με αυτή την ενέργεια η κυβέρνησηβάζει σε κίνδυνο την υγεία των ασφαλισμένων αφού από τη Δευτέρα δε θα ισχύει καμία σύμβαση με γιατρούς και εργαστήρια. 

Το σχέδιο προβλέπει ότι σε ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αντικατάσταση του ΕΟΠΥΥ με το ΠΕΔΥ πράγμα αδύνατο  όμως  αφού οι γιατροί έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και έχουν δηλώσει ότι δε θα προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων με αποκλειστική μάλιστα απασχόληση στο ΠΕΔΥ κλείνοντας τα ιατρεία τους.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Στην Αθήνα, αποφασισμένοι να μην παραδώσουν το υπό κατάργηση κτήριο του ΕΟΠΥΥ στη διοίκησή του, δηλώνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης – Αγίου Δημήτριου, παρότι τούς ζητήθηκε αυτό να γίνει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 17/02.  Οι γιατροί καλούν τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στον ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου την Δευτέρα 17/02 και ώρα 09:00.
Ανάλογη στάση και από τους εργαζόμενους και γιατρούς του ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας οι οποίοι περιφρουρούν το κτήριο και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 8 το πρωί.

"Ασφαλισμένε, με το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ χάνεις για πάντα τη δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, τη δωρεάν συνταγογράφηση, το δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο, τα δωρεάν εμβόλια για παιδιά, ενηλίκους και ηλικιωμένους, τις δωρεάν φυσικοθεραπείες", υπογραμμίζουν οι γιατροί.

Αγωνιστικά απαντούν Λαϊκές Επιτροπές και της Θεσσαλονίκης στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η μετάβαση των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες.  Την Δευτερα 17 Φλεβάρη προγραμματίζονται συγκεντρώσεις στις 10 το πρωί στο ΙΚΑ Τούμπας από τις λαϊκές επιτροπές κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης και στο ΙΚΑ Ευοσμου από τις λαϊκές επιτροπές της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Στη Λάρισα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΟΠΥΥ (οδό Ρούσβελτ) καλεί το εργατικό κέντρο  τη Δευτέρα στις 8.30 ενώ ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και το εργατικό κέντρο Λέσβου.
 Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του απευθύνεται « σε όσους ζουν καθημερινά με την αγωνία  μην  αρρωστήσουν οι οικογένειές τους σε  όλους  αυτούς που δεν  μπορούν, ή δυσκολεύονται  να  αγοράσουν  τα  φάρμακά τους, να κάνουν τις εξετάσεις και τις θεραπείες τους. Ο νόμος της  συγκυβέρνησης  ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που  ψηφίστηκε αυτές  τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των  όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν  σήμερα.  Αυτά  τα αντιλαϊκά  μέτρα  είναι  πολιτική της  Ευρωπαϊκής Ένωσης,  προωθούνται  παντού,  σε  όλες  τις  χώρες ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν χρέη, ή μνημόνια. Ωφελημένοι  είναι  οι λίγοι,  οι  μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
 Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης  των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%. Επίσης, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων  στις  δαπάνες  για  φαρμακευτική  περίθαλψη  από  το  9%  έφτασε  στο 27% τα τελευταία τρία χρόνια.  Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς στην υγεία, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ που κλείνουν, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα-διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας, που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.
 Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό! Γυρίζουμε την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα κόμματα που στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας που μας έφερε ως εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: