ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ετοιμάστε τα χρυσά κουτάλια, έρχεται το πλεόνασμα

To πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει το 1 δισσεκατομύριο ευρώ (!) σύμφωνα με νέες δηλώσεις ανώτατου στελέχους του ΥΠΟΙΚ που επικαλείται το Reuters. Το στέλεχος που δεν κατονομάζεται κάνει λόγο για «καλά στοιχεία» από ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και γενική κυβέρνηση.
 
Η κυβέρνηση που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις βλέπει την πλάστιγγα να γέρνει από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, έχει εναποθέσει τις (εκλογικές) ελπίδες της στην ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat τον Απρίλιο. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε, σύμφωνα με την κυβέρνηση, την έναρξη των συνομιλιών για την απομείωση του δημοσίου χρέους με ενδεχόμενα επικοινωνιακά – εκλογικά οφέλη.
 


Ανάλογα δημοσιεύματα σαν το σημερινό του Reuters με διαρροές στελεχών υπουργείων, έχουν βρει το «δρόμο» τους για τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων και sites όπως στην περίπτωση των ένστολων, που μετά την απόφαση του ΣτΕ που χαρακτήριζε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις αποδοχές τους, ξεκίνησε το γαϊτανάκι για το ύψος των ισοδύναμων που έπρεπε να βρει η κυβέρνηση και τους τομείς απ' όπου αυτά θα προέρχονταν.
 
Οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους έχουν μεταθέσει τη σχετική συζήτηση για το χρέος προς τους θερινούς μήνες, όπως δήλωσε πρόσφατα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν.
 
Πάντως διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η BNP Paribas και άλλοι έχουν χαρακτηρίσει το πλεόνασμα «κατασκευασμένο» και το χρέος «μη βιώσιμο» διαπιστώνοντας πως η μόνη ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα θα ήταν ένα γενναίο κούρεμα του χρέους της.


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: