ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ιατρική ανακοίνωση για τον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη

stratoulis allilegyi
28/12/2013
Ο κος Σπυρίδωνας Στρατούλης, 41 ετών, κρατούμενος στη φυλακή της Λάρισας διανύει την 48η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει συνολικά απωλέσει 16 Kgr σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί σε 18% του σωματικού βάρους που είχε όταν ξεκίνησε την αποχή από την σίτιση.
Έχει έντονη καταβολή, αδυναμία, αδυναμία συγκέντρωσης, νευρικότητα-ευερεθιστότητα και επίμονη δυσκοιλιότητα. Παρουσιάζει συχνά υπογλυκαιμικά επεισόδια και επίμονη ταχυκαρδία με σημαντική επιδείνωση στην όρθια θέση.

Έχω επισημάνει επανειλημμένα ότι η πιθανότητα εμφάνισης μη αναστρέψιμων βλαβών αυξάνεται εκθετικά όσο η αποχή από τη σίτιση παρατείνεται, σύμφωνα δε, με τη σχετική βιβλιογραφία, η εμφάνιση μη αναστρέψιμης εγκεφαλικής βλάβης ή και σοβαρών και δυνητικά θανατηφόρων καρδιακών αρρυθμιών ή καρδιακής ανακοπής είναι πολύ πιθανή μετά την πάροδο της 40ης μέρας και μετά από απώλεια 18% του σωματικού βάρους. Δεδομένου ότι και τα 2 αυτά ακραία όρια ασφαλείας έχουν ξεπεραστεί πια, επισημαίνω ότι η συνέχιση της απεργίας πείνας από τον κο Στρατούλη εγκυμονεί πλέον μεγάλο και καθημερινά αυξανόμενο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του ή αιφνιδίου θανάτου.Με βάση τις παραπάνω επισημάνσεις μου συνέστησα τη συνέχιση της νοσηλείας του στο νοσοκομείο μέχρι τη λήξη της απεργίας πείνας και για τις πρώτες 4 ημέρες της επανασίτισης. Ο ίδιος ο κος Στρατούλης όμως μου ανέφερε ότι του είναι αδύνατο να ανεχθεί τις συνθήκες νοσηλείας του και ανέλαβε υπό το βάρος αυτής της ψυχολογικής πίεσης την ευθύνη της επιστροφής του στη φυλακή από 26/12/2013.
Επισημαίνω επιπλέον ότι ενώ από τις 11/11/2013 που άρχισε την απεργία πείνας τον παρακολουθώ σαν σύμβουλος ιατρός του χωρίς να μου τεθεί κανένα εμπόδιο ή περιορισμός από τη διοίκηση ή την ιατρική υπηρεσία του σωφρονιστικού καταστήματος Λάρισας κατά τη νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δε μου επετράπη όχι μόνο να τον εξετάσω αλλά ούτε καν να μιλήσω μαζί του. Ο αποκλεισμός από τη θεραπευτική ομάδα ενός ιατρού που έχει δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης με τον απεργό πείνας είναι αντιδεοντολογικός και επηρεάζει κατά την εκτίμησή μου τη συνεργασία και τις αποφάσεις του και δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για την πορεία της υγείας του.
Δημήτριος Μπαμπαλής
Παθολόγος
Επιμελητής Β’ ΕΣΥ  


mpalothia

Δεν υπάρχουν σχόλια: