ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ


Γι’ άλλη μια φορά ο κοινωνικός αυτοματισμός λειτουργεί καλά. Μόλις οι καθηγητές αποφάσισαν να απεργήσουν, η κυβέρνηση έτρεξε να βγάλει φύλλα πορείας για επιστράτευση, πριν καν ξεκινήσει η απεργία. Αυτό συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία.
Δεν γίνεται λέει να χάσουν οι μαθητές της Πανελλήνιες. Γιατί ως γνωστόν, αν οι μαθητές περάσουν σε σχολές και τις βγάλουν κάποια στιγμή, θα βρουν αμέσως δουλειά και θα παίρνουν αν είναι τυχεροί 400 ολόκληρα ευρώ. Και γι’ αυτό δείχνουν ενδιαφέρον αυτοί που γεμίζουν τους λογαριασμούς τους με μερικές χιλιάδες ευρώ τον μήνα.

Έχουμε και τα παπαγαλάκια στις τηλεοράσεις, αλλά και τους αργυρώνητους γραφιάδες των φυλλάδων, να έχουν κάνει έναν ξεδιάντροπο πόλεμο λάσπης, που μόνο τυφλός δεν βλέπει. Παραδείγματα; Κοίτα εδώεδώεδώ κι εδώ. Η λύσσα που επιτίθεται το σύστημα στους εκπαιδευτικούς είναι χαρακτηριστική.
Λες και η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι αποτέλεσμα των καθηγητών και όχι των πολιτικών, που έχουν καταστρέψει το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, που έχουν υποβαθμίσει τα πτυχία και έχουν οδηγήσει μορφωμένα παιδιά στην ανυπαρξία. Βέβαια, αν ο κάθε Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία τα παιδιά τους, ποσώς ενδιαφέρονται για το παιδί του κάθε μεροκαματιάρη.
Μ’ αρέσει που η κουβέντα αρχίζει και τελειώνει με την διεξαγωγή των εξετάσεων, λες και είναι ο σκοπός της εκπαίδευσης και όχι η καλλιέργεια. Και τι ακριβώς να κάνουν οι δάσκαλοι όταν έχει υποβαθμιστεί το περιβάλλον στο οποίο δουλεύουν και έχουν μειωθεί τα εργαλεία τους; Πως θα διδάξουν όταν φτάνουν στην εξαθλίωση;
Και βέβαια υπάρχουν και δάσκαλοι οι οποίοι έχουν κακή νοοτροπία, αλλά πως ελαφρά τη καρδία ο κάθε κρετίνος και η κάθε κυράτσα, θέλει να καταδικαστούν όλοι; Ακόμα δεν καταλαβαίνουν, πως το να ζει ο κάθε κλάδος με αξιοπρέπεια είναι προς το συμφέρον όλων.
Παλιό λοιπόν το παιχνίδι, της εναντίωσης της μιας ομάδας απέναντι στην άλλη. Λες και αν μπουν όλοι στο club της φτώχειας, θα οδηγηθούμε σε καλύτερες μέρες. Πίστεψε τον Πρετεντέρη λοιπόν, όχι τον καθηγητή. Εκεί έχει φτάσει η ξεφτίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: