ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Δεν έχεις “ελληνική ψυχή”; Καλά να πάθεις.

Με αυτή τη δύναμη ψυχής που έχει ο Έλληνας, θα ξεπεράσει την οποιαδήποτε κρίση, έστω και αν υποφέρει τόσο πολύ


Δεν μας έφτανε το «όλοι μαζί τα φάγαμε»
Δεν μας έφτανε η κατασυκοφάντηση όλων των παραγωγικών τάξεων και των συνταξιούχων, πλην βεβαίως των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών
Δεν μας έφτανε η ενοχοποίηση και ποινικοποίηση της αντίδρασης, της διαφορετικής φωνής, της κινητοποίησης
Δεν μας έφτανε το αίσθημα αποτυχίας, αναξιοσύνης και αναξιοπρέπειας που βιώνει κάθε απολυμένος, άνεργος, ανασφάλιστος σε αυτή τη χώρα, ο οποίος δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του και πολλές φορές οδηγείται στην αυτοκτονία.
Δεν μας έφτανε το στίγμα του «εθνικού προδότη» για όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου και αντιστέκεται σε ό,τι υπερασπίζεται μόνο την ελευθερία των λίγων και του κεφαλαίου
Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το έλλειμμα «ελληνικής ψυχής».Της ψυχής που, ακριβώς επειδή είναι ελληνική, καταφέρνει να υπερκεράσει κάθε δυσκολία. Της ψυχής που, ενώ ματώνει, επουλώνει τις πληγές και «ξανά προς τη δόξα τραβά».
Έχεις «ελληνική ψυχή»; Δεν αναρωτιέσαι, δεν αμφισβητείς, δεν διεκδικείς. Σφίγγεις τα δόντια, κάνεις υπομονή, έχεις εμπιστοσύνη στους 300 εκλεκτούς σου, δουλεύεις απλήρωτος αδιαμαρτύρητα, υπακούς τυφλά, προσεύχεσαι, τρως στα συσσίτια, πληρώνεις τα χαράτσια, παρακολουθείς με ευλάβεια τις ειδήσεις των 8.00, δέχεσαι με ευγνωμοσύνη τις φιλανθρωπίες του ΣΚΑΙ και το πετσόκομμα του μισθού σου, θυσιάζεις ακόμα και το σπίτι σου για να σωθεί η πατρίδα.
Δεν έχεις αρκετή «ελληνική ψυχή»; Είσαι ανθέλληνας, προδότης, απεργός, συνδικαλιστής, εξτρεμιστής. Στην καλύτερη περίπτωση, απλώς δειλός ή και τεμπέλης. Υποθάλπεις την πολιτική ανωμαλία. Μπλοκάρεις την ανάπτυξη. Διαμαρτύρεσαι και γκρινιάζεις διαρκώς και με το παραμικρό. Κακομαθημένος. Άπιστος και μισαλλόδοξος. Αχάριστος και άπιστος. Οπισθοδρομικός κι αγκυλωμένος. Σε τελική ανάλυση εσύ φταις για την κατάντια σου αλλά και για τα δεινά της πατρίδας. Ανάξιος να λέγεσαι Έλληνας. Καλά να πάθεις.


pnevmantilogias via dithen2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: