ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΒΟΛΟΣ- Σοβαρή καταγγελία για μισθούς "γαλέρας" σε κατάστημα εστίασης

Αγαπητοί συμπολίτες γειά. Με λένε Γιώργο, είμαι 30 χρόνων, άνεργος από το 2010 
με πτυχίο και μάστερ. Το μόνο "επάγγελμα" με μαύρα λεφτα και χωρίς ένσημα βέβαια, που ευκαιριακά είναι διαθέσιμο είναι σερβιτόρος 2ήμερος ή 3ημερος, ντελιβεράς και σικιουριτάς.


Θέλω να καταγγείλω το εξής: Εχει γινει μόδα πιά να βάζουν σωρηδόν αγγελίες στα τοπικα μέσα διάφοροι και διάφορες για σέρβις, κουζίνες κλπ κλπ. Σου κλείνουν ραντεβού, πας, σε ρωτάνε κάτι τύποι και τύπισες άσχετοι με το επάγγελμα, διάφορες χαζομάρες και βλακείες και ξαναπάς για 2η φορά (μετά από διαλογή ) για δοκιμή! Αφού "βγεί" το 2ήμερο η το 3ημερο (βλέπε Αγίου Πνεύματος) σου λένε πάρε 40 ευρώ και μην ξανάρθεις για δουλειά. Αυτό ακριβώς έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε μαγαζί των Λεχωνίων ονόματι"ΚΑΡΝΑΓΙΟ" όπου μας μάζεψαν από αγγελία για συνέντευξη κατά ομάδες. 
Σε άσχετο μαγαζι λοιπόν (με τον χώρο εργασίας μας) στον Αγ. Κωνσταντίνο μας δώσανε ραντεβού για "συνέντευξη", και το περασμένο Σαββατο πρωι 9 η ώρα μας καλούν για δουλειά "δοκιμαστική". Τελειώνουμε 12 τη νύχτα! Κυριακή 9 το πρωι μας καλούν πάλι εκεί, 15ωρο πάλι, μας δινουν απο 20 ευρω μεροκάματο και μας διώχνουν!!! Για τα επόμενα Σαββατοκύριακα έχουν προγραμματίσει με άλλα παιδια τα ίδια! Και δεν είναι μόνο αυτοί... αποτελεί ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ πρακτική πλεόν στο χώρο της εστίασης και όχι μόνο!!
Αυτό λεγεται θράσος, απανθρωπιά, στυγνή εκμετάλευση και αλητεία! Μάλιστα στο συγκεκριμένο "μαγαζί" των Λεχωνίων φαίνεται αφεντικίνα η ευτραφής σύζυγος γνωστού οδοντιάτρου της πόλης μας!
Αποφάσισα να σας γράψω, θέλοντας να προφυλάξω και να προειδοποιήσω όλα τα παιδιά που ετοιμάζονται να "δουλέψουν" με τον ίδιο τρόπο!
Δηλαδή για δοκιμή με 20 ευρώ το 16ωρο χωρίς ασφάλιση...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΚΑ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΤΙΣΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ- ΔΗΜΟΣ-ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΕΡΑΤΑΣ ΡΕ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;;;
ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΩΡΕ;;;;
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, ΚΑΠΟΙΟΣ - ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ - ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ;
Προτιμώ να μην ανοίξω το στόμα μου για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας που είναι οι ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στη μαύρη ΚΑΙ ανασφάλιστη εργασία εδώ και χρόνια!
Αυτοί από περισυ το έλυσαν το πρόβλημά τους με τις περίφημες "συμβάσεις μαθητείας".
Ρωτώ λοιπόν και αυτούς:
ΚΥΡΙΕ ΜΟΝΙΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ - ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ;;

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: