ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


Μιας που διανύουμε προεκλογική περίοδο, ας θαυμάσουμε μεταξύ άλλων, την υποψήφια με την Χρυσή Αυγή, Θέμις Σκορδέλη. Πολλές φορές έχει παρουσιαστεί από εκπομπές ως “κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα” αποκρύπτοντας την πραγματική της θέση και ιδιότητα. Η ίδια δηλώνει τραπεζικός, ένα επάγγελμα, που μπορεί να μην το ξέρει (κι ας το αναφέρει με περηφάνια), στην αρχαία Αθήνα δεν το είχαν σε υπόληψη. 
Ένα μέλος της συμμορίας των νεοναζί που έχει συμμετάσχει σε πολλές επιθέσεις σε μετανάστες και σε βουλευτές της Αριστεράς, παίζοντας τον “αγανακτισμένο πολίτη”. Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβρη, η κατ’ ευφημισμό “κυρία” βρέθηκε ανάμεσα στους 3 δράστες, που μαχαίρωσαν και κακοποίησαν Αφγανούς μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα. Κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και η δίκη της έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές, αφού η ίδια επικαλείται “αδιαθεσία” ή “μη καλή ψυχολογική διάθεση”. Η ρητορική του μίσους βέβαια στρέφεται παντού, ακόμη και σε δημοσιογράφους.

Βέβαια δεν είναι η μόνη. Άλλο…μπουμπούκι είναι ο Χρήστος Ρήγας, που συνελήφθη για διπλή δολοφονία και συγκεκριμένα για τον καθηγητή αστρολογίας Μιλτιάδη Μουτάφη και την Παρασκευή Γκέζου, ιδιοκτήτρια e-shop καλλυντικών. Ο Ρήγας είναι ιδιοκτήτης του καφέ “Πύλες” στον Άγιο Παντελεήμονα. Πολλά κατακάθια συχνάζουν εκεί και μάλιστα, πουλάνε και προστασία ως κοινοί μπράβοι. Πραγματικά προκαλεί εντύπωση πως τέτοια άτομα θέτουν υποψηφιότητα σε εκλογές, ενώ εκκρεμούν δίκες και κατηγορίες εις βάρος τους. Με ποιο ηθικό ανάστημα διεκδικούν ψήφο, όταν έχουν ματωμένο ποινικό μητρώο; Η Χρυσή Αυγή αποδεικνύεται η μεγάλη των μαχαιροβγαλτών σχολή.
Να πούμε για τον Ηλία Παναγιώταρο που έχει κάνει τους τραμπουκισμούς επάγγελμα; Για τον Φύρερ Νίκο Μιχαλολιάκο που παραδέχεται ότι έχει καταδικαστεί για κατοχή εκρηκτικών υλών;
Μήπως είναι τυχαίο ότι ο ναζιστής δολοφόνος της Νορβηγίας Άντρες Μπρέιβικ θεωρεί αδελφικά κόμματα από την Ελλάδα την Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ; Αυτοί που στράφηκαν εναντίον των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας μετά τους επισκέφτηκαν μήπως αλιεύσουν ψήφους.
Γιατί υπάρχουν τόσο εξόφθαλμα στοιχεία συνεργασίας αστυνομίας και Χρυσής Αυγής;
Ο ναζισμός δεν είναι μια ακόμη ιδεολογία, αλλά η στρατιωτικοποίηση του φασισμού. Πολλοί άνθρωποι που σκοπεύουν να τους ψηφίσουν, μπορεί να έχουν το άλλοθι ότι δεν γνωρίζουν τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή; Όχι βέβαια. Με την ίδια λογική όσοι ψήφισαν σε βαθμό ιδεοληψίας το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, θα “αθωωθούν” γιατί πάλι δεν ήξεραν. Ειδικά στην εποχή που ζούμε, η πληροφορία ρέει άφθονη και εύκολα μπορείς να ενημερωθείς από πολλές πηγές.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον. Όπως κάποιοι βολεύτηκαν για να ψηφίσουν τους εκπροσώπους του δικομματισμού, έτσι βολεύονται και τώρα με τους λακέδες του φασισμού. Η ελληνική κοινωνία βγάζει στην επιφάνεια όλο το εσώτερο σκοτάδι της. Αν η Χ.Α. μπει τελικά στην Βουλή, ίσως ερχόμενη στο φως, να λιώσει όπως οι βρικόλακες.
Βέβαια, η συστηματική παρουσίαση των ακροδεξιών απόψεων ως μετριοπαθείς (βλέπε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανοχή στα πογκρόμ κτλ) και η συμπόρευση των αστικών κομμάτων με την καταστολή, καθιστούν απόλυτα λογική και τρομακτική συνέχεια, την παρουσία ενός χιτλερικού μορφώματος.
Η ελληνική κοινωνία μέσα από την εκλογή της Χρυσής Αυγής (κι ας παραμένει μειοψηφία) συγκεντρώνει όλη της την μαλακία, την αρρώστια, τους φόβους, τον ρατσισμό και την ηθική παρακμή. Σε συνδυασμό με την συνολική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη (κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε σύντομα), η έξοδος από την κρίση (οικονομική αλλά κυρίως  ανθρωπιστική) καθίσταται ακόμη δυσκολότερη, συν ότι το φάντασμα του ολοκληρωτισμού στοιχειώνει την ελπίδα για την αρμονική συνύπαρξη των λαών.

“Γιατί, ρώτησε ο κος Κούνερ, έγινα εθνικιστής εκείνη την στιγμή;

Γιατί συνάντησα έναν εθνικιστή.

Μα γι’ αυτό πρέπει να εξολοθρεύσουμε την βλακεία γιατί κάνει βλάκες αυτούς που την συναντούν.

Μπέρτολντ Μπρεχτ



http://strangejournal.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: