ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό


Για δεύτερη συνεχή Παρασκευή, συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοποιούν μαζική αφισοκόληση-παρέμβαση-μικροφωνική, στην πλατεία εξαρχείων, στο πάρκο ναυαρίνου και πέριξ των εξαρχείων. 

Ακολουθεί το κείμενο:


ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ


  Επιθέσεις ναρκοεμπόρων σε αγωνιστές, νταραβεριτζήδες λιντσάρουν αντιπάλους τους στο όνομα της προστασίας των Εξαρχείων, μαφιόζοι εξουσιάζουν κοινόχρηστους χώρους, περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και σεξιστικές συμπεριφορές, ληστείες σε μικρομάγαζα, επιθέσεις σε ηλικιωμένους κατοίκους για “πλάκα”, μαχαιρώματα, εμφάνιση όπλων, κυνομαχίες σε πεζόδρομους και πλατείες, οπαδικές συρράξεις, επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και συναυλίες συμπαράστασης, αυτοκίνητα μόνιμα σταθμευμένα πουλάνε ναρκωτικά, κλοπές συνοδευόμενες από ξυλοδαρμούς περαστικών που βαφτίζονται “ασφαλίτες”, “φασίστες” ή “πρεζέμποροι” για τις ανάγκες της περίστασης.
  Μια ελεύθερη αγορά ναρκωτικών γεννιέται μαζί με τις μαφίες της, υπό την εποπτεία της ελληνικής αστυνομίας. Δεν πρόκειται απλά για διάχυτη αντικοινωνική βία, αλλά για την αναβάθμισή της σε συμμορίες που λυμαίνονται τους ελεύθερους χώρους της περιοχής, απειλούν και πλήττουν κατοίκους, θαμώνες, μικρομάγαζα και και καταδυναστεύουν τη ζωή των Εξαρχείων, καταργώντας κάθε όμορφη ιδιαιτερότητά τους, και πρωτίστως τα πολιτικά και κοινωνικά κεκτημένα τους.
  Περιθώρια συνεννόησης δεν υπάρχουν, μια και έχουμε να κάνουμε με κυκλώματα που διεκπεραιώνουν ήδη ένα πολύ εκτεταμένο και εξαιρετικά κερδοφόρο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών. Αυτό διασφαλίζεται με σχέσεις σκληρής ιεραρχίας βασισμένης στο φόβο, τη σωματική δύναμη και τον οπλισμό, καθώς και την επίκληση δεσμών αίματος, “τιμής”, εθνικότητας κ.λ.π.
  Παράλληλα με τις μαφιόζικες συμμορίες, τα τελευταία χρόνια δρουν στη περιοχή μικροπαρέες που τραμπουκίζουν, καίνε αυτοκίνητα κατοίκων, πουλάνε αντριλίκι και μαγκιά, άλλοτε στο όνομα της Αναρχίας ή του πάρκου, άλλοτε εκμεταλλευόμενες την ανεκτικότητα των Εξαρχείων ή και την αδράνειά μας. Όπως είναι λογικό, οι συμπεριφορές αυτές διάκεινται πολύ εχθρικά τόσο απέναντι στους κατοίκους, όσο και στα ριζοσπαστικά και πολιτικά συλλογικά εγχειρήματα της περιοχής.
  Δίνεται επίσης η ευκαιρία στην κτηματαγορά, να περιμένει “υπομονετικά” την πλήρη απαξίωση της ευρύτερης συνοικίας. Για να αρχίσει αργότερα να αγοράζει τμήματα γης για ένα κομμάτι ψωμί, πουλώντας τα στο μέλλον για χρυσάφι, όταν θα έχει αλλοιωθεί ο κοινωνικός ιστός της περιοχής, οδηγώντας τους κατοίκους της σε άλλες συνοικίες (βλ. παραδείγματα σε Ψυρρή, Γκάζι, Μεταξουργείο, Κεραμεικό).

Δε βαυκαλιζόμαστε ότι με το να διώξουμε τον κοινωνικό κανιβαλισμό από τα Εξάρχεια, θα καθαρίσει όλη η κοινωνία. Αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Κι αν όχι από τα Εξάρχεια, τότε από πού; Σε αυτή τη γειτονιά γεννήθηκαν και ωρίμασαν πολιτικά και κοινωνικά εγχειρήματα, όπως η επαναχρησιμοποίηση του δημόσιου χώρου, οι καταλήψεις, η αλληλεγγύη, οι συλλογικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων και δράσεων, που ήδη χτυπιούνται έμπρακτα. Η αδράνειά μας βολεύει τις δυνάμεις καταστολής, που στο όνομα της εκκαθάρισης των Εξαρχείων από εγκληματικές συμπεριφορές, έχουν την ιδανική ευκαιρία να χτυπήσουν την ελεύθερη διακίνση ιδεών, όσους και όσες αγωνίζονται γι’ αυτήν, και όλα τα συλλογικά εγχειρήματα.
  Κάθε άνθρωπος ή συλλογικότητα που εμπέεται από τον αγώνα για την Ελευθερία την Κοινωνική Χειραφέτηση και την Αυτοδιάθεση, καλείται να συνδράμει αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Αν δεν ενεργοποιηθούμε και συνεχίσουμε να συζητάμε το θέμα μεταξύμας, ελπίζοντας ότι κάποιος άλλος θα το αντιμετωπίσει, τακτική που οδήγησε το πρόβλημα στο σημερινό του στάδιο, τότε θα μοιραστούμε την ήττα και την απώλεια της Ελευθερίας.

Στο άμεσο μέλλον οι κοινόχρηστοι χώροι θα αποτελέσουν τα πεδία όπου η Αλληλεγγύη, η Συλλογικότητα, η Αξιοπρέπεια και η Αντίσταση θα αναμετρηθούν με την βαρβαρότητα, την παρακμή, το φόβο και την απάθεια. Το πρόβλημα μας αφορά όλους, και όλοι μαζί θα πρέπει να κινητοποιηθούμε για να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. 


ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ:

νταραβέρια ναρκωτικων ΤΕΛΟΣ
ληστείες και φέρμες ΤΕΛΟΣ
σεξιστικές συμπεριφορές ΤΕΛΟΣ
χουλιγκάνικες συμπεριφορές ΤΕΛΟΣ
μπραβιλίκια ΤΕΛΟΣ
φιλόδοξο real estate ΤΕΛΟΣ



                                                                                              Συντόφισσες και Σύντροφοι
             Τα εξάρχεια έχουν ιστορία ,έξω οι μπάτσοι τα νταραβέρια και η μαφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: