ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ANONYMOUS ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ SITE MEGAUPLOAD


Με συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες χώρες του κόσμου και τη συνεργασία του FBI και των τοπικών αρχών των χωρών, άλλο ένα site μοιράσματος αρχείων έκλεισε, με την κατηγορία ότι μοίραζε παράνομο υλικό. 

Το δημοφιλές MegaUpload που δεν είχε άλλο σκοπό από το να παρέχει μια πλατφόρμα μοιράσματος οποιουδήποτε αρχείου, κατηγορείται γιατί χρησιμοποιήθηκε από μερικούς χρήστες του για μοίρασμα πειρατικού λογισμικού. 

Η επιχείρηση έγινε σε Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Χονγκ Κονγκ, Καναδά και Μεγάλη Βρετανία με συνεννόηση του FBI και των κατά τόπους αρχών. Συνελήφθησαν όχι μόνο οι δημιουργοί, αλλά και οι υπόλοιποι συνδιαχειριστές του MegaUpload. Στην αγωγή, 72 σελίδων, που συνετάχθη, οι αμερικανικές αρχές ισχυρίζονται ότι το MegaUpload παρότρυνε το μοίρασμα πειρατικού λογισμικού (εμείς πάντως δεν θυμόμαστε να είχαμε δει κάποια τέτοια παρότρυνση στο site) και ότι από το 2005 που άρχισε τη λειτουργία του ως σήμερα αγνοούσε τα αιτήματα των αρχών για απομάκρυνση πειρατικού υλικού από τους servers του. 

Τα κέρδη του MegaUpload αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του ανέρχονται στα 175 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί από τις αμερικανικές αρχές, από εταιρείες λογισμικού και την οπτικοακουστική βιομηχανία ανέρχεται συνολικά σε 500 εκατομμύρια δολάρια. 

Κάτι άλλο που επισημάνθηκε κατόπιν στατιστικών που συγκεντρώθηκαν, είναι ότι το MegaUpload κατανάλωνε συνολικά το 4% της παγκόσμιας κίνησης του Internet, ξεπερνώντας ακόμα και το Dropbox. 

Το MegaUpload αυτή τη στιγμή είναι εκτός λειτουργίας, χωρίς να εμφανίζει κάποιο κείμενο από τους διαχειριστές ή να κάνει redirect, η σελίδα του δεν ανοίγει με μήνυμα σφάλματος "timeout".  



Μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις hacker στην ιστορία του διαδικτύου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η ομάδα Hacker, anonymous, με χιλιάδες μέλη σε όλο τον κόσμο, προειδοποίησε για αντίποινα αμέσως μετά το κλείσιμο από το FBI του Megaupload. 

Έτσι και έγινε. Οι anonymous επιτέθηκαν πρώτα στο site του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το έριξαν με συνοπτικές διαδικασίες.  

Στη συνέχεια στόχευσαν τις ιστοσελίδες μεγάλων δισκογραφικών εταιριών, με επιτυχία, και όπως δηλώνουν μέσω twitter επόμενος στόχος τους είναι το ίδιο το FBI αλλά και η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου. 
Όλα αυτά σε συνέχεια των διαμαρτυριών που έχουν ξεσπάσει για τα δύο νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν από το αμερικανικό κογκρέσο και θέτουν αυστηρότατους όρους για την τήρηση των πνευματικών δικαιωμάτων. 

Στην ιντερνετική επίθεση συμμετέχουν, επιβεβαιωμένα, 5.635 άτομα! 
 
ΠΗΓΗ: http://www.sport-fm.gr/article/528435

http://emeisonline.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: