ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Οδηγός επιβίωσης στην πόλη, σε περίπτωση δύσκολων συνθηκών, κάθε είδους


Aναδημοσίευση απο epamdytikisattikis.wordpress.com 
Το Ε.ΠΑ.Μ. είναι το “Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο” που έχει ιδρύσει ο Οικονομολόγος & Αναλυτής Δημ. Καζάκης -γνωστός σε όλους μας-, μετά την αποχώρησή του από τη “Σπίθα” του Μίκη Θεοδωράκη.
Μας έβαλε σε υποψίες το άρθρο του αυτό, γιατί ο Καζάκης γνωρίζει καλά την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, τις πιθανότητες των εξελίξεων και, οπωσδήποτε, έχει μελετήσει καλά τα ανάλογα γεγονότα, συμβάντα, συνέπειες και σχετικές εξελίξεις σε χώρες όπου συνέβησαν παρόμοια γεγονότα, όπως στην Αργεντινή, τη Βραζιλία ή το Εκουαδόρ, που, όμως, έχουμε 2 σημαντικές διαφορές με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις: 1. υπάρχει γενικευμένη οικονομική κρίση, σε παγκόσμιο επίπεδο, ήδη από το 2008 (που συνδέεται, φυσικά, με το “σκάλωμα” του καπιταλισμού, ως οικονομικό σύστημα 2. ανήκουμε σε νομισματική & οικονομική/πολιτισμική ένωση (Ε.Ε.), που δύναται να διαμορφώσει τα γεγονότα με έναν διαφορετικό και πιο ιδιαίτερο τρόπο.
Η ημερομηνία δημοσίευσης είναι 17-10-2011. Ρίξτε μια ματιά και κρατείστε τις πληροφορίες αυτές σε μιαν άκρη (αχρείαστες να ΄ναι, που λέμε συχνά, μπορούν, όμως, να αποβούν χρήσιμες, σε κάθε περίπτωση δυσκολίας, κάθε τύπου, π.χ. , όπως αναφέρει και το εν λόγω blog, στην περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού, όπως συνέβη το 1999, όπου μπλόκαραν τα πάντα για κάποιες ώρες ή μέρες, αν θυμάστε καλά).
Τα συμπεράσματα δικά σας. Δεν γράφουμε τίποτα παραπάνω. Απλώς το παραθέτουμε, ως πιθανή χρήσιμη πληροφορία, που ίσως χρειαστεί σε κάποια μελλοντική στιγμή της ζωής μας, σε  2, 5, 10, 20 ή 50 χρόνια (λέμε, τώρα…, αν, ίσως, κάποτε, “χτύπα ξύλο”).
>>>
Τι αποθηκεύουμε για την περίπτωση εσωτερικής στάσης πληρωμών
1)ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ
2)ΓΚΑΖΑΚΙΑ(ΤΟ EL GRECO,ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ)
3)ΟΣΠΡΙΑ
4)ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
5)ΚΟΡΝ ΦΛΕΗΚΣ
6)ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
7)ΣΠΙΡΤΑ-ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ(Ή ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΠΙΝΘΗΡΑ)
8)ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
9)ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
10)ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ-ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑΣ
11)ΡΥΖΙ-ΠΙΛΑΦΙ
12)ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΠΙΤΟΝΙΑ
13)ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ή ΗΛΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
14)ΦΑΚΟΣ+ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ
15)ΕΛΙΕΣ
16)ΛΑΔΙ
17)ΚΑΦΕΣ
18)ΖΑΧΑΡΗ
19)ΚΑΚΑΟ ΙΟΝ(ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ)
20)ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΙΟΝ Ι ΚΙΛΟ(ΜΕΓΑΛΗ)
21)ΤΥΡΙ ΜΥΖΗΘΡΑ ΞΕΡΟ ΠΟΥ ΝΑ  ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ
22)ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ(ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΚΛΠ)
23)ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
24)ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ
25)ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
26)ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
27)ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΣΕ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
28)ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ
29)ΦΥΤΙΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΤΗΛΙ ΝΕΡΟΥ-ΛΑΔΙΟΥ
30)ΚΑΦΕΣ
31)ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ(ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΧΑΝΙΚΑ-ΦΡΟΥΤΑ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ  ΜΙΑ ΚΑΘΕ 2Η ΜΕΡΑ)
32)ΤΡΑΧΑΝΑΣ
33)ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
34)ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
35)ΒΟΤΑΝΑ
36)ΜΕΛΙ
37)ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ(ΒΟΤΚΑ,ΚΟΝΙΑΚ)
38)ΠΟΔΗΛΑΤΟ
39)ΣΥΝΕΡΓΑ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
40)ΤΣΙΓΑΡΑ Ή ΚΑΠΝΟ
41)ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΑ
42)ΦΑΡΚΑΚΕΙΟ: ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ-ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ, ΒΑΜΒΑΚΙ, ΓΑΖΕΣ, ΙΩΔΙΟ, ΜΠΕΤΑΝΤΙΝ, ΒΡΟΓΧΟΔΙΑΣΤΑΛΤΙΚΟ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ(ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ, ΣΑΚΧΑΡΟ ΚΛΠ), ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΗ ΣΚΟΝΗ Π.Χ.APABOXYN.
***ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ***
OΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τι πρέπει να προσέξουμε :
Εύχομαι ποτέ να μη ζήσουμε τέτοιες στιγμές και να διαβάζουμε όλοι αυτήν την ανάρτηση μετά απο 5 χρόνια και να γελάμε με τους φόβους μας, αλλά…. δε θα νοιώθατε καλύτερα σε αυτή την καταστροφική περίπτωση αν είχατε 5 κιλά μακαρόνια στο ράφι της κουζίνας ;Με λίγα λόγια είναι εύκολο σήμερα να κάνουμε ένα στοκ βασικών τροφίμων και χρήσιμων πραγμάτων στο σπίτι μας, τα οποία θα μας βοηθούσαν να επιβιώσουμε για 2-3-x μήνες στην περίπτωση που δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον έξω κόσμο.
Τον κατάλογο που ακολουθεί τον ονομάζω οδηγό επιβίωσης σε συνθήκες χάους και θα τον εμπλουτίζω κατά καιρούς με τις διάφορες ιδέες μου. Οποιαδήποτε καλή δική σας ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.
Τα κριτήρια για να μπει κάτι σε αυτή τη λίστα είναι (ειδικά για τα τρόφιμα είναι):
- Να έχει μικρό όγκο και μεγάλη θρεπτική αξία (ένα λάχανο- wrong! Mια πλάκα σοκολάτα – good ! )
- να αποθηκεύται εύκολα για μεγάλο διάστημα (συσευασμένα τρόφιμα και κονσέρβες).
- Να μη σαπίζει ή αλλοιώνεται εύκολα ( πχ φρέσκα φρούτα)
- να μη χρειάζεται ψυγείο για τη συντήρησή του
- να μαγειρεύται εύκολα, γρήγορα και απλά χωρίς μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Το ιδανικό θα ήταν να τρώγεται απευθείας με το άνοιγμα της συσκευασίας (πχ κονσέρβες, σοκολάτες κτλ)
- αποθηκεύστε τρόφιμα που τρώτε στην καθημερινότητά σας και είδη που χρησιμοποιείτε ούτως ή άλλως. Έτσι αφενώς θα ανακυκλώνετε τις προμήθειές σας καταναλώνοντας τις παλιότερες κι αφετέρου δε θα βρεθείτε μ’ ένα σωρό άχρηστα πράγματα και να με βρίζετε στο τέλος :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: