ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Νταλίκα "θέρισε" ηλικιωμένη στην οδό Μαιάνδρου

Νταλίκα "θέρισε" ηλικιωμένη στην οδό Μαιάνδρου
Σαν κεραυνός έπεσε στη Ν. Ιωνία η είδηση του φρικτού θανάτου μιας βέρας Σμυρνιάς. Σε ηλικία 84 ετών η Τερψιχόρη Θεοδωρίδου, η γνωστή σε όλους «Χοχό», άφησε με τραγικό τρόπο την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, κάτω από τις ρόδες φορτηγού το οποίο την συνέθλιψε.

Το χαμόγελο στο πάντα πρόσχαρο πρόσωπό της έσβησε χθες το μεσημέρι σε τροχαίο δυστύχημα στην οδό Μαιάνδρου με Λεωφόρου Ειρήνης. Λίγα μόλις βήματα πριν από την είσοδο του φαρμακείου, όπου κατευθυνόταν για να αγοράσει τα φάρμακά της...
 
Μεσημέρι, ένα τέταρτο μετά τη 1:30, η 84χρονη επιχείρησε να διασχίσει τη Μαιάνδρου. Ο φωτεινός σηματοδότης έδειχνε κόκκινο για τους πεζούς, σύμφωνα με το Τμήμα Τροχαίας. Η ηλικιωμένη κατέβηκε από το πεζοδρόμιο, κάτι όμως που φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκε το διερχόμενο εκείνη τη μοιραία στιγμή μεγάλο φορτηγό, εξαιτίας των σταθμευμένων ακόμη και πάνω στη διάβαση αυτοκινήτων.
 
Η 84χρονη παρασύρθηκε για αρκετά μέτρα, όπως περιέγραφαν αυτόπτες μάρτυρες του φρικιαστικού θανατηφόρου τροχαίου. Όταν ο οδηγός του φορτηγού μέσα στον πανικό του αντιλήφθηκε τι συνέβη και ακινητοποίησε το όχημα, αντίκρισε πίσω του εικόνες σοκ.
 
Η ηλικιωμένη βρέθηκε κάτω από τις τεράστιες ρόδες και έχασε ακαριαία τη ζωή της στην άσφαλτο. «Πάγωσε» ο οδηγός του φορτηγού, ηλικίας 31 έτους. Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής και διερχόμενοι οδηγοί, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες του φοβερού τροχαίου δυστυχήματος.
 
Το διαμελισμένο σώμα της ηλικιωμένης διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, το οποίο ενεργεί προανάκριση, διαπίστωσε ότι ο οδηγός διέθετε τις νόμιμες άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας.
 
Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης, η Ν. Ιωνία έμεινε αποσβολωμένη. Συγκλονίστηκαν στα προσφυγικά για την τραγική απώλεια της Σμυρνιάς, που πέρασε πολέμους, κακουχίες και ξεριζωμό και έμελλε να συναντήσει το θάνατο κάτω από τις ρόδες φορτηγού.
 
Η Τερψιχόρη Θεοδωρίδου-Μουδέ ήταν πρόσφυγας πρώτης γενιάς από τη Μικρά Ασία. Το σπίτι της, το πρώτο δίπατο στον συνοικισμό, πίσω από την Ευαγγελίστρια, στέγασε την ίδια και την οικογένειά της από το 1933, όταν το κτήριο, στο οποίο λειτούργησε το πρώτο δημοτικό σχολείο της Ν. Ιωνίας, παραχωρήθηκε σε οικογένειες προσφύγων.
 
Η Τερψιχόρη Θεοδωρίδου ήταν μια γυναίκα γεμάτη ζωντάνια, με μεγάλη προσφορά μέσω της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες», της οποίας ήταν από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη.
 
Δραστήριο μέλος των Ιώνων, ακόμη και σε μεγάλη ηλικία. Το πάθος της για προσφορά δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Η ενέργειά της ήταν αστείρευτη, η απουσία της από εκδηλώσεις και δραστηριότητες των Ιώνων δεν καταγράφηκε ποτέ.
 
Αρχοντογυναίκα, πάντα καθωσπρέπει, με αρχές και αξίες, ένας άνθρωπος σπάνιος, όπως την περιγράφουν όσοι τη γνώριζαν.
 
Οι παλαιότεροι κάτοικοι της Ν. Ιωνίας τη θυμούνται από την οικογενειακή βιοτεχνία παρασκευής καρύδας, γλυκίσματα με τα οποία πάντα φίλευε προσφυγόπουλα που συναντούσε.
 
Τα τελευταία χρόνια, η 84χρονη μετά το θάνατο του συζύγου της διέμενε μόνη της, στο σπίτι της, στην οδό Τενέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: