ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζεται η 2η Πανθεσσαλική Οικογιορτή Βόλου

 Με τις ρίζες της στην Πανελλήνια Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, που ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της χώρας εδώ και 18 χρόνια, πραγματοποιείται και φέτος, για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του αγ. Κωνσταντίνου, στην παραλία του Βόλου, από τις 6 μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου. Θα υπάρχουν πάγκοι με προϊόντα οικο-καλλιέργειας, χειροτεχνίας, μεταποίησης και άγριας συλλογής όπως επίσης εργαστήρια, προβολές, παρουσιάσεις και συζητήσεις.

Η φετινή Πανθεσσαλική Οικογιορτή είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη ενός άλλου μοντέλου ζωής, στην παραγωγή και αναπαραγωγή ενός άλλου κόσμου, εναλλακτικού προς τον σημερινό που καταρρέει. Θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν η πρόταση της Τοπικοποίησης-Αποανάπτυξης (Σάββατο 8 μ.μ.) καθώς και τοπικά εναλλακτικά μοντέλα οικονομίας (Κυριακή 7 μ.μ.) ως απάντηση στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία του κέρδους, της καταστροφής της φύσης και της σκόπιμης συσσώρευσης χρέους. Στην παρούσα οικονομική και οικολογική κρίση προτείνουμε μια ολική υπέρβαση των συνθηκών και των αιτιών που τη δημιούργησαν, μια επανεξέταση του τρόπου που λειτουργεί η οικονομία καθώς και της σχέσης φύσης και ανθρώπινης κοινωνίας.


Επίσης αναδεικνύονται τα κεντρικά ζητήματα κάθε Οικογιορτής που είναι η άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, η υποστήριξη των μικρών παραγωγών, το μοίρασμα γνώσεων και εμπειριών και η προώθηση της οικολογικής και βιώσιμης γεωργίας και χειροτεχνίας. Η Οικογιορτή του Βόλου προτάσσει την αυτοοργάνωση και την άμεση δημοκρατία. Τις προσιτές τιμές και τη προώθηση της μικρής παραγωγής. Την οικοτεχνία και την μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους. Τη δημιουργία χειροποίητων κατασκευών και χειροτεχνιών. Τις παραδοσιακές χρήσεις των βοτάνων με θεραπευτική και καλλυντική δράση. Τα συλλογικά εγχειρήματα και τις συνεργασίες ως απάντηση στη μισθωτή εργασία.

Στα πλαίσια της Οικογιορτής θα υπάρξουν και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα την Πέμπτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση "Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας", από τη θεατρική ομάδα Βόλου "Ροή". Την Παρασκευή το βράδυ ζωντανή μουσική με τους LBT FOUNDATION (Καρδίτσα), ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (Αθήνα), ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ (Αθήνα). Το Σάββατο με παραδοσιακό σχήμα (Βόλος) και τους ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC (παραδοσιακά θρακιώτικα, Ορεστιάδα). Την Κυριακή με ροκ τζαμάρισμα και ρεμπέτικα.

http://oikogiortivolos.blogspot.com/
http://oikogiortivolos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: