ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Ο εσταυρωμένος στρατιώτης! Μια απίστευτη ιστορία


Η ιστορία του σταυρωμένου στρατιώτη αναφέρεται στην εκτεταμένη ιστορία ενός στρατιώτη των Συμμαχικών Δυνάμεων που υπηρετούσε στο καναδικό σώμα και που - κατά την διάρκεια του Α' Παγκόσμιο Πολέμου, σύμφωνα με μαρτυρίες -  τον ειχαν σταυρώσει απο τις ξιφολόγχες του στην πόρτα του αχυρώνα (σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες η σταύρωση έγινε σ'ένα δέντρο).
Τρεις μάρτυρες είπαν ότι είδαν ένα άγνωστο καναδό στρατιώτη κοντά στο πεδίο της μάχης του Ypres, στο Βέλγιο στις 24 Απριλίου 1915. Ωστόσο δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις οτι μια τέτοια σταύρωση πραγματικά συνέβη. Οι μαρτυρίες ήταν κάπως αντιφατικές καθώς δεν βρέθηκε ποτέ κάποιο σταυρωμένο σώμα και κανείς δεν γνώριζε τιποτα για την ταυτότητα του δήθεν σταυρωμένου στρατιώτη. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου η ιστορία χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί ως παράδειγμα βρετανικής προπαγάνδας.

Οι Βρετανοί ξεκίνησαν μια επίσημη έρευνα μετα τον πόλεμο μόνο για να καταληξουν στο συμπέρασμα οτι η ιστορία ηταν φανταστική απορρίπτοντας αναφορες αυτόπτων μαρτύρων ως συγκεχυμένες και αντιφατικές.

Παρα το έργο διαφορων μελετητών και ακαδημαικών τα ερωτηματικά για την ιστορία του στρατιώτη παραμένουν αναπάντητα. Ωστοσο ενα όνομα που φαινεται να εμφανίζεται ξανά και ξανά ειναι αυτο του λοχία Χάρι Μπαντ. Το 1984 η ιστορικός τέχνης Μαρία Τίπετ εχει βρει διάφορα εγγραφα στα Εθνικά Αρχεία της Οτάβα που δείχνουν οτι αυτος που σταυρώθηκε ειναι ο Χάρι Μπάντ, όμως δεν ηταν ποτέ σε θέση να το πει με βεβαιότητα. Δυο χρόνια αργότερα ο ιστορικός Σεθ Φεντμαν ανακάλυψε - απο τους συγγενείς του Χαρι Μπαντ - οτι αλληολογραφία της περιόδου υποδηλώνει οτι ο Μπάντ ηταν το θύμα της σταυρωσης, και πάλι ομως τιποτα το οριστικό. Η οικογένεια εξακολουθεί να είναι πεπεισμένη οτι ο Μπαντ δολοφονήθηκε εκείνη την μοιραία ημέρα του Απριλιου.

Το ερωτημα όμως ειναι γιατι οι Γερμανοι να είχαν σκοτώσει τον Χάρι με αυτο τον συγκεκριμένο τρόπο;
Ενδεχομένως επειδή δύο ημέρες πριν από το θάνατό του, η Γερμανία ξεκίνησε την πρώτη επίθεση "αερίου μουστάρδας" στα σύνορα.
Χωρίς προειδοποίηση, 180.000 κιλά αερίου απελευθερώθηκαν κοντά στο Langemark στη Γαλλία, κοντά δηλαδή στο σημείο όπου πέθανε ο Χάρι.
Ο αέρας παρέσυρε το δηλητηριώδες νέφος πάνω από τα κεφάλια των ανυποψίαστων στρατευμάτων του Καναδά, της Γαλλίας και της Αλγερίας.
Πανικόβλητοι και μη μπορώντας να αναπνέυσουν, εκείνο το πρωί έχασαν την ζωή τους πάνω απο 5.000 άτομα.

Οι Συμμαχοι ειχαν εξοργιστει καθώς η επίθεση αυτη έσπασε τους διεθνείς κανόνες πολέμου και εκθέσεις δείχνουν ότι ως αντίποινα, καναδικά στρατεύματα σκότωσαν Γερμανούς αιχμαλώτους εν ψυχρώ, όπως ακριβώς είχαν σκοτώσει και αυτοι.
Ο Χάρι Μπάντ συνελλήφθει και οι Γερμανοι δεν έδειξαν καθόλου έλεος, με την σταυρωση του να ήταν πιθανώς μια προειδοποίηση προς τους Συμμάχους….


Δειτε την συγκλονιστική ιστορία του σταυρωμένου στρατιώτη στο παρακάτω βίντεο.



http://diktiospartakos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9618.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: