ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ 20 ΛΕΠΤΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΨΜ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΨΜ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΝΑΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟ
Δεν υπάρχει άνθρωπος να μην αγανακτήσει στο άκουσμα της είδησης ότι η κυβέρνηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιος ιδιωτικοποίησαν τα ΚΨΜ, μόνο και μόνο για να κερδοσκοπεί ο επιχειρηματίας. Πρόκειται για ένα τρομερό χαράτσι στο φαντάρο και στη λαική οικογένεια που καθημερινά υποχρεώνεται να καταβάλλει στον ιδιώτη 5-10 ευρώ!
Η κατανάλωση στο ΚΨΜ ουσιαστικά είναι υποχρεωτική, αν σκεφτεί π.χ. κανείς ότι το νερό στη Θήβα δεν είναι πόσιμο. Ενώ συχνά το προσφερόμενο φαγητό αναγκάζει τους φαντάρους να σχηματίζουν ουρές για μια τυρόπιτα.
Μπροστά λοιπόν στις μεγάλες αντιδράσεις των φαντάρων, των γονιών, του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, των μαχόμενων δημοσιογράφων και των εναλλακτικών κοινωνικών δικτύων που ανέδειξαν αυτό τον παραλογισμό, αλλά επί της ουσίας της τεράστιας οικονομικής εκμετάλλευσης των στρατιωτών, αλλά και του μόνιμου προσωπικού, ο Δ.Αβραμόπουλος και το ΓΕΣ κάνουν ένα βήμα πίσω για να σώσουν τον Ιδιώτη.
Ενώ όλοι λοιπόν απαιτούν ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΨΜ, σημερινή ανάρτηση του onalert κάνει λόγο «"Τρέχουν" να μειώσουν τις τιμές Κολωνακίου στα ΚΨΜ μετά τη κατακραυγή - 20 λεπτά οι μειώσεις!»
 
Αρον - άρον - αλλά κατόπιν των δημοσιευμάτων μας -   το Υπουργείο Αμυνας  και το Γενικό Επιτελείο Στρατού έσπευσαν να ανακοινώσουν δια διαρροών ότι μειώθηκε η τιμή  κατά 20 λεπτά σε 4 είδη ( φραπέ, καπουτσίνο,χαρτί υγείας, και κρουασάν ) στο κυλικείο του Κέντρου Εκπαίδευσης στο στρατόπεδο Πυροβολικού της Θήβας όπου λόγω της ''ιδιωτικοποίησης'' του ΚΨΜοι τιμές εκτοξευτηκαν σε  ''τιμές Κολωνακίου''!

 Ετσι διαμορφώθηκαν  νέες τιμές - και πάλι υψηλές σύμφωνα με την αγορά για σερβίρισμα ''στα όρθια'' - ως εξής στα αντίστοιχα είδη: 
-Φραπέ, από 1,40 ευρώ σε 1,20 ευρώ.
-Χαρτί Υγείας από 0,80 ευρώ σε 0,60 ευρώ
-Καπουτσίνο από 1,80 ευρώ σε 1,1,60 ευρώ και
-Κρουασάν από 1,20 ευρώ  σε 1,00 ευρώ

Όλα τα άλλα διατηρούν την ίδια τιμή που είχαν και ο Ταξίαρχος διοικητής υπόσχεται ότι θα κάνει προσπάθειες να μειωθούν οι τιμές και σε άλλα είδη.
Η περιορισμένη μείωση στον μικρό αριθμό ειδών ξεκίνησε, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, όταν  ο κ Αβραμόπουλος διάβασε τις καταγγελίες του Δικτύου ''Σπάρτακος'' και της ''Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων''. Έδωσε, αναφέρθηκε,  εντολή στο ΓΕΣ να έλθει σε επαφή με την εταιρία που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για το πιλοτικό πρόγραμμα ...''ιδιωτικοποίησης'' των ΚΨΜ και να βρεθεί τρόπος στο πλαίσιο της νομιμότητας να μειωθούν οι τιμές, τουλάχιστον σε ορισμένα βασικά είδη. Παράλληλα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, και ο διοικητής είχε κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Όμως το αποτέλεσμα όπως λένε οι τάσεις στην αγορά, είναι πενιχρό όταν κάνεις σκεφθεί πως όπως έγραψε και ήδη δημοσιεύσαμε στο OnAlert-  ένας  ένας αξιωματικός από το ΚΕΠ Θήβας:
"....Μόνο προσιτές δεν είναι οι τιμές στα κυλικεία του "TROS" κι ενδεικτικά θα αναφέρω ότι για ένα καφέ πληρώνουμε 1,80 ευρώ, λίγο παραπάνω από το 1,60 που το χρεώνει ο τοπικός Βόγκλης και πολύ παραπάνω από το παραδοσιακό μας ΚΨΜ. Αντίστοιχα ισχύουν και στα φαγώσιμα, κάτι που ίσως γνωρίζετε από το 401 ΓΣΝΑ!....." .
Δηλαδή τώρα με την ...μείωση ο καφές έχει ίδια τιμή με τον τοπικό Βόγκλη- που προφανώς τον σερβίρει καθιστό σε φλιτζάνι και όχι πλαστικό...
Να και ένα άλλο παράδειγμα: Στην Λέσχη Αξιωματικών στην οδό Ρηγίλλης , στο ιστορικό και πολυτελές Σαρόγλειο Μέγαρο, ο ελληνικός καφές έχει μόλις 0,35 λεπτά! (Ας μας πουν πόσο χρεώνεται ο ελληνικός καφές στο ιδιωτικο κυλικείο....).
Στο μινι ΚΨΜ του Γυμναστηρίου του Πενταγώνου το νερό έχει 0,30 ευρώ. Αλλά και μέσα στο Πεντάγωνο που έχει ΙΔΙΩΤΙΚΟΚΨΜ (ίσως η ίδια εταιρία) το μεγάλο φραπέ έχει 1,00 ευρώ - δηλαδή 0,40 ευρώ πιο λίγο από την αρχική τιμή της Θήβας και 0,20 από την ...μειωμένη! Γιατί στους νεοσύλλεκτους της Θήβας είχαν εγκριθεί τόσο μεγάλες αρχικές τιμές;
Ακόμα και διπλάσιες!
Ακόμα πιο χαμηλές ήταν οι τιμές όταν λειτουργούσε το παραδοσιακό ΚΨΜ. Όπως έχει καταγγείλει το  Δικτύου ''Σπάρτακος'' και η ''Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων''  στο ΚΨΜ οι τιμές ήταν:
Σάντουιτς συσκευασμένο 1,05 έως 1.30 ευρώ  στο ΚΨΜ, έναντι ιδιωτικού κυλικείου  2,25 έως 2.90 ευρώ
Φρέσκο γάλα  0,70 ευρώ στο ΚΨΜ,  έναντι  του  ιδιωτικού Κυλικείου 1,10 ευρώ
Σοκολατούχο γάλα  1,35 ευρώ στο ΚΨΜ έναντι  του  ιδιωτικού Κυλικείου 2,25 ευρώ
Νερό 500ml 0,15 έως 0,20 ευρώ  στο ΚΨΜ  έναντι του  ιδιωτικού Κυλικείου ο,35 ευρώ
Αναψυκτικά  0,60 ευρώ στο ΚΨΜ  έναντι του  ιδιωτικού Κυλικείου 0,90 ευρώ».
Εμείς απαιτούμε να φύγει τώρα ο ιδιώτης από το ΚΨΜ.
Τα προιόντα στο ΚΨΜ να προσφέρονται σε τιμές κόστους και να παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους συναδέλφους με οικονομικά πρόβλήματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: