ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΈΤΣΙ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΑΣΙΣΤΩΝ,ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




Η μητέρα του χρυσαυγίτη τοπάρχη Αλ. Πλωμαρίτη πρωταγωνιστούσε στο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» για τους αδύναμους που ζητούν προστασία από την οργάνωση
Παρά το γεγονός ότι έχουμε αποκαλύψει εδώ και έναν χρόνο το γεγονός ότι ήταν στημένο το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» με τις γριούλες να πηγαίνουν στο ΑΤΜ υπό την προστασία χρυσαυγιτών, πολιτικοί αναλυτές εξακολουθούν να αναμασούν την ίδια προπαγανδιστική ιστορία.
Το πραγματικό γεγονός είναι ότι η κυρία που εμφανίζεται «προστατευόμενη» στο πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» είναι η Ερωφίλη Πλωμαρίτη, μητέρα του Αλέξανδρου Πλωμαρίτη, τοπάρχη της Χρυσής Αυγής, αυτού που λέει τις ακρότητες στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ. Η ίδια κάνει και τις δηλώσεις για τα «παιδιά της Χρυσής Αυγής» που καλεί να τη βοηθήσουν.


Ολο το ρεπορτάζ δηλαδή της εφημερίδας είναι σκηνοθετημένο. 


Το καινούργιο στοιχείο που εισφέρει το κινηματογραφικό υλικό που συγκέντρωσε ο Κώστας Γεωργούσης είναι κατ' αρχάς ότι παρουσιάζεται και η μητέρα Πλωμαρίτη στην ίδια παρέα των χρυσαυγιτών, την ώρα που εκστομίζονται οι ύβρεις και οι απειλές από τον γιο της. Το σοβαρότερο είναι ότι ο ίδιος ο Πλωμαρίτης αποκαλύπτει στον φακό αυτό που ούτως ή άλλως είχαμε εξαρχής υποθέσει: ότι δηλαδή ήταν ο ίδιος που έστησε το ρεπορτάζ με τις «γριούλες» για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους και το πήρε ο Αρχηγός για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. 
«Αυτά πρέπει να τα ξέρετε», λέει στην παρέα του μπροστά στον φακό ο Πλωμαρίτης. «Η τέχνη της προπαγάνδας. Είδες τι έγινε με τις γριούλες; Το λέει όλη η Ελλάδα ή δεν το λέει;

Ο Αρχηγός το είπε στη ΝΕΤ. Τις γριούλες. Πρώτα για τις γριούλες είπε. Ποιος την έφτιαξε [τη σκηνή με τις γριούλες];» Και καταλήγει θριαμβευτικά: «Ο Σπίλμπεργκ! Που είναι και Εβραίος». Ο νοών νοείτω.

Φυσικά μέχρι σήμερα το «Πρώτο Θέμα» δεν έχει δώσει καμιά εξήγηση για το πώς δέχτηκε να γίνει προπαγανδιστικό όχημα της ναζιστικής οργάνωσης, την πιο κρίσιμη περίοδο της ανάπτυξής της, λίγες βδομάδες δηλαδή πριν από τις εκλογές του Μαΐου 2012.  



Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών


ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: