ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Αυτός που μοιάζει ευλογημένος από τον «Θεό του ποδοσφαίρου»

Ίσως είναι άδικο -όταν ο επίσης υπερ-παίκτης Κριστιάνο έχει πάρει μια μόλις φορά το βραβείο. 

Ίσως είναι κρίμα -όταν ο εξαιρετικός Ινιέστα δεν μπορεί να προσθέσει τη μεγαλύτερη ατομική διάκριση στους τίτλους που ονειρεύεται κάθε παίκτης. 

Δυστυχώς όμως αυτή είναι η ατυχία του να συναγωνίζεσαι τον καλύτερο… 

Αυτόν που μοιάζει ευλογημένος από τον «Θεό του ποδοσφαίρου». Που κάνει κοινή την ευχή των απανταχού καψούρηδων με την μπάλα να τον έχει ο (κανονικός) Θεός καλά. Που προλαβαίνει να βάλει 91 γκολ (και να μοιράσει 22 ασίστ) στη χρονιά που πέρασε. 

Και που βάζει και με τη βούλα πλέον -ή μάλλον με τις βούλεςσαν αυτές που είχε το σημερινό του κοστούμι- το όνομά του πάνω από «ιερά τέρατα» του ποδοσφαίρου. 

Διότι η «Χρυσή Μπάλα» που πήρε ο Λιονέλ Μέσι στη Ζυρίχη της Ελβετίας -με ποσοστό 41,6%, έναντι 23,68% του Ρονάλντο και 10,91% του Ινιέστα- δεν τον έκανε μονάχα τον παίκτη με τις περισσότερες κατακτήσεις από κάθε άλλον (ξεπερνώντας τους Κρόιφ, Φαν Μπάστεν και Πλατινί). 

Ούτε μονάχα τον πρώτο που το πετυχαίνει τέσσερις συνεχόμενες χρονιές (ο νυν πρόεδρος της UEFA την είχε κατακτήσει το 1984, το 1985 και το 1986). 

Αλλά έδωσε ένα ακόμα επιχείρημα σε όσους ισχυρίζονται ότι μπορεί να γίνει η απάντηση της εποχής μας στο αιώνιο δίλημμα «Πελέ ή Μαραντόνα»! 

Δείτε την απονομή και τι είπε ο Μέσι κατά τη διάρκειά της 

 

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός 

Δεν υπάρχουν σχόλια: